Kétszeri hosszabbítás után dőlt el a senior Budapest-bajnokság

Az utolsó mérkőzésre maradt a döntés a Cziffra Mihály senior Budapest-bajnokságban, amely hihetetlen izgalmak után, drámai csatában két hosszabbítás után dőlt el.

A 2 vereséggel a 2. helyen álló Bontó KK látogatott az egyetlen vereségét éppen ellene elszenvedő éllovas Külker SC együtteséhez, Úgy vágtak tehát neki a felek a záró összecsapásnak, hogy győztese nem csak a rangadót, hanem a bajnokságot is megnyeri.

A Külker kezdett jobban, 6 ponttal megnyerte az első negyedet, de szünetben 3-mal már a Bontó vezetett. A második félidőre is ez a hullámzás volt a jellemző, hol az egyik, hol a másik gárda lépett el, de nagyobb előnyre egyik együttes sem tudott szert tenni. A végjátékban 3 ponttal vezetett, s büntetőkhöz jutott a Külker, de kihagyta, s triplával hosszabbításra mentette a derbit a Bontó (58-58). Ez azonban nem törte meg a házigazdát, amely 4 pontos előnyt szerzett a ráadásban, ám a végén a Bontó újfent ledolgozta hátrányát. A többnyire negyvenes-ötvenes, sőt ennél is idősebb urakat felvonultató két gárda játékosai tehát a második hosszabbításnak is "nekidurálták" magukat. Ezt a Külker együttese bírta jobban, amely végül 50 perces gigászi csata után 74-69-re győzött, így ezt az emlékezetes, drámai összecsapást kétszeri hosszabbítás után megnyerve lett bajnok a senioroknál . megdolgozott érte, de a Bontó csapata is megérdemel minden elismerést!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus