"Újoncmustra": NKE-Csata - cél a playoff

Az együttes - együttműködve az Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel - NKE-Csata néven az NKE-csarnokban készül az élvonalra.

Az előző évadban magabiztosan megnyerve a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságot az eddig utánpótlás-nevelő egyesületként ismert - és elismert - Csata DSE a 2018-19-es évadban az élvonalban, az NB I-ben szerepelhet. Az együttes - együttműködve az Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel - NKE-Csata néven az NKE-csarnokban készül az élvonalra.

Amint arról Tursics Krisztián, az újonc együttes fiatal, mindössze 26 esztendős szakvezetője lapunknak beszámolt, a keret jelentős része a múlt héten már belevágott. Persze azért jelenleg még koránt sem teljes a keret. Az együttes három, az U17-es vb-n és az U18-as Eb-n remeklő magyar korosztályos válogatottakban szereplő játékosa, Angyal Barbara, Mányoky Réka és Horváth Fruzsina kaptak két hét pihenőt.

Az élvonalbeli együttes gerincét az előző évadban az amatőr bajnokságot megnyerő játékosok alkotják, a három korosztályos válogatott mellett Lelik Réka, Pálinkás Enikő és Solymosi Noémi. Persze tapasztaltabb kosarasok is érkeztek, mint az MTK-ból Adamecz Lilla és az amúgy Csata-nevelésű Horváth Bernadett. Egy szegedi fiatallal is bővült az együttes, Radócz Fanni tagja volt a soproni U20-as Eb-n 5. helyet szerző magyar korosztályos válogatottnak.

A "legnagyobb fogás" kétségtelenül a rutinos, korábbi sokszoros válogatott Nagy-Bujdosó Nóra szerződtetése. Vele kapcsolatban a szakvezető ezt mondta, a tapasztalt kosaras lényegében hazatért, Nagy-Bujdosó is Csata-nevelés. Az egyesülethez való kötődése, hazai és nemzetközi szinten játékosként elért sikerei, hatalmas nemzetközi tapasztalata alapján adta magát, hogy ő legyen a csapatkapitány az újoncnál. Nemcsak "cséká" lesz, hanem amolyan mentori szerepet is betölt a fiatal csapatnál, s az egyesület hosszabb távon, játékospályafutása befejezése után is számít tudására, tapasztalatára.

Az együttes két légióst szerződtetett, méghozzá két amerikai kosarast. Kelsey Lang, egy 23 esztendős, 196 centis középjátékos, aki az előző évadban Európa egyik legerősebb bajnokságában, az oroszban a Dinamo Moszkva játékosaként dupla-dupla közeli átlagot, 11,5 pontot és 9 lepattanót hozott. Tursics vele kapcsolatban azt taglalta: Magyarországon nagyon kevés a klasszikus center, és a csapatnak szüksége volt egy jó középjátékosra. A rotációból pedig még egy jó kezű, a kettő-kettőzésben hatékony, a mezőnyposztokon bevethető kosaras is hiányzott, ezt az "űrt" pedig Kelley Austria tölti be az együttesben. Ő 183 centi magas, s a görög bajnokságban a Niki Lefkadasz csapatában 13 pont fölött átlagolt, s volt közel 2-2 lepattanója és szerzett labdája.

Fotó - nso.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus