A Barca csúnyán elvérzett - ismét a Realé a Szuperkupa!

Habár a Barcelonának sikerült egy-két alkalommal közelebb férkőznie a Real Madridhoz, Pablo Laso legénysége végül roppant magabiztosan, a presztízscsatát végig kezében tartva, egy pont híján százat dobva diadalmaskodott az Ante Tomic húzta katalánok ellen. A torna legértékesebb játékosa Sergio Llull lett, aki mindkét mérkőzésén klasszis formában pattogtatott. Nézzük meg, hogyan alakult a 2014-es Szuperkupa döntője! (+STATISZTIKA, VIDEÓK)

Real Madrid – FC Barcelona: 99 – 78 (29-14, 20-25, 22-20, 28-19)

Méltó revansot vett a Királyi Gárda az elbukott bajnoki címet követően legfőbb riválisa az FC Barcelona ellen, amely a döntőben egyszerűen nem tudta felvenni a ritmust ellenfelével. Óriási elánnal vetette bele magát a rangadóba a Sergio Llull fémjelezte Real Madrid: a spanyol ász már az első negyedben 15 (!) pontnál járt – hiába hívta maga köré tanítványait Xavi Pascual, a gránátvörös-kékek képtelenek voltak megállítani a Rudy Fernández-Sergio Llull duó rohanását, így már 10 perc eltelte után hatalmas hátrányt halmoztak fel (29-14). A katalánok becsületét Ante Tomic igyekezett megvédeni: 0-7-es rohanást repesztett a bajnokcsapat (29-21), sőt az amerikai DeShaun Thomas két tripláját követően addig nem látott közelségbe került (40-36). A fővárosi egylet azonban rendezte sorait, higgadt tudott maradni és Gustavo Ayón pontjaival valamint a vendégek hibáit tökéletesen kihasználva magabiztos fórral mehetett a nagyszünetre (49-39). A fordulás után is a „blancók” szája íze szerint alakult a derbi: Andrés Nocioni és Jannisz Buruszisz egységeivel tovább nőtt a két gárda közötti különbség (63-49). A Barca szenvedett, Ante Tomic-on kívül senki nem tudta hozni a tőle elvártakat (71-59). A Királyi Gárda pedig tovább fájdítva a katalán rajongók szívét még magasabb fokozatba kapcsolt és a rendes játékidő záró etapjában örömjátékkal szórakoztatta a közönséget, teljesen szétfoszlatva a Barcelona nemcsak győzelmi esélyeit, hanem tisztes helytállását is. 

A bajnoki ezüstérmes az egész meccset kezében tartva, megérdemelten nyerte meg sorozatban harmadik Szuperkupáját, ezzel beérve a gránátvörös-kékek rekordját. A katalán óriás híresen hatékony védekezése ezen a rangadón csődöt mondott, bár némi mentségére szolgáljon hogy Sergio Rodriguezék közel 60 százalékos triplamutatója ellen nehéz lett volna felvenni a versenyt – a fővárosiak legjobbkor pattogtattak extra formájukban.

A Szuperkupa legértékesebb játékosának – nem meglepő módon – az egész hétvégén brilliánsan játszó Sergio Llull-t választották meg, aki két mérkőzésen 18,5 pontot, 4 gólpasszt valamint 22-es hatékonysági indexmutatót átlagolt! 

A Real Madrid legjobb dobói: Llull 21/6, Buruszisz 17/9, Fernández 15/9, Rivers 11/9
Az FC Barcelona legjobb dobói: Tomic 17, Thomas 9/6, Huertas – Lampe – Abrines – Oleson 8 – 8 – 8/6 – 8/6

A Szuperkupa bajnokcsapata













 

A mérkőzést összefoglaló videó:
Az ihletett formában pattogtató MVP, Sergio Llull:

Az egyik leglátványosabb Rudy Fernández-Sergio Llull akció:
Egy kis szépségtapasz a Barcelonának Justin Doellmantól:

A hétvége legszebb jelenetei:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus