A ZTE otthon verte a Klosterneuburgot

A ZTE hazai környezetben megszerezte második győzelmét az Alpok Adria Kupában, az osztrákok szívós ellenfélnek bizonyultak.

Alpok-Adria Kupa, C-csoport, 3 forduló:

Zalakerámia-ZTE KK (magyar, 2-1) - Klosterneuburg Dukes (osztrák, 1-2)  101 - 86 (20-28, 26-16, 27-19, 28-23)

ZTE: Ware 13/9, Thompson 20, Gliebov 15/9, Szabó 17/12, Agafonov 26/3.
Csere: Papp -, Doktor -, Kis 2, Bagó 6, Gulyás 2, Farkas -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken érhető el!

A ZTE végül a megszokott kezdősorával tudott felállni, igaz Durázi Krisztofer hiányzott a mai napon. A szezont igen jól kezdő Bencze-legénység ezt a csatát nem indította jól, védekezésben "ólom lábakon" mozgott a hazai gárda, mely 28 pontot kapott az első 10 percben és nyolccal mentek Laneggerék, így a mindig lelkes zalai publikumnak lehetett hiányérzete.

A folytatásban viszont rendezték a sorokat Papp Péterék, a padról beálló fiatalokban ugyan nem volt annyi pont mint a légiósokban, ám a védekezés és a szervezettség ezúttal is javult a beállásukkal, a második etapban ennek köszönhetően 30-30-nál a most is nagy elánnal kosarazó Bernard Thompson kosarával utolérte a ZTE az osztrákokat, majd a játékrész derekán az ő 2+1-es akciójával vezetett először ebben a negyedben a Zalaegerszeg, félidőre pedig egy kisebb megtorpanás után két egységnyi előnnyel mehetett pihenni a vendéglátó.

A fordulás után Agafonov, Gliebov és Szabó kosaraival 57-47-nél már kétszámjegyű előnye is volt a ritmust váltó ZTE-nek, ám a korábbi soproni légiós Bavcic még vezérelt egy 0-7-es rohanást az osztrákoknak, akik óriásit küzdöttek ezen az estén, de a 26 pontos, 6 lepattanós Agafonovval nem tudtak mit kezdeni a palánk alatt. Kis Raul ziccerével a negyed vége előtt már 12-es fórja is volt a magyar alakulatnak, ám Lanegger kosara zárta a negyedet (73-63), nem tudta még eldönteni a csatát a sokkal nagyobb iramot diktáló ZTE.

Ami késett, viszont múlni nem múlt, miután 75-70-re visszaengedte Bencze Tamás legénysége a vendégeket, Szabó kosara egy olyan rohanást zárt le, ami után 13-mal vezetett a Zalaegerszeg négy és fél perccel a lefújás előtt, nem sokkal később pedig Gliebov hármasa érdemben le is zárt a derbit (95-80), az utolsó három perc pedig már a nagyon fiatalokról szólt hazai oldalon - összesen 58 percet kaptak a ZTE 23 évnél fiatalabb játékosai ezen az összecsapáson, ami külön öröm lehetett a hazai szurkolónak a győzelem megszerzése mellett is.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus