FIBA EC: Egy negyedet bírt a tartalékos Falco a Sassari ellen

Az első játékrészben még partiban volt az olaszokkal a több kulcsjátékosát pihentető vasi alakulat, a folytatásban azonban fokozatosan léptek el a vendégek, és megérdemelten győztek.

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 6. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Dinamo Banco di Sardegna Sassari 60-92 (14-18, 16-29, 15-28, 15-17)

Falco: Váradi 10/3, Bíró 14/12, Pustahvar 11/9, Tóth N. 8, Reddic 14.
Csere: Hódi -, Kucsora 3/3.

Sassari: Bamforth 14/12, Thomas 10, Smith 7/3, Pierre 15/9, Cooley 7.
Csere: Magro 2, Spissu 12/6, Polonara 15/3, Gentile 8/6, Parodi 2.

 

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

 

Különösebb tét nélkül léphetett pályára a FIBA EC-ből már kiesett Falco a továbbjutást korábban kiharcoló Dinamo Sassari ellen - az olaszoknak mindenképpen győzniük kellett Szombathelyen, hogy versenyben legyenek a Szolnoki Olajjal a csoportelsőségért, de a sorsuk a magyar bajnokkal szembeni rosszabb kosárkülönbségük miatt nem volt a saját kezükben. A felek első összecsapását 104-69-re az olaszok nyerték, a vasiak keretében azóta annyi változás történt, hogy Evan Bruinsmát Aliakszandr Pustahvar váltotta, az amerikai bedobót ugyanis műteni kellett. Gasper Okorn együtteséből ezúttal hiányzott Stefan Balzamovic, Ron Curry és Julian Norfleet is, erősen tartalékosan álltak ki tehát a sárga-feketék. Kihagyott dobásokkal, nem túl koncentrált játékkal kezdődött a találkozó, több mint három percet kellett várni az első pontokra - Bíró Olivér talált be. Pustahvar dupláját és tripláját követően 9-5-re vezetett a tartalékos felállásban kosarazó hazai alakulat, sőt Reddic betörésével hatpontosra hízott az előny. Trojkával szépítettek az olaszok, kezdtek játékba lendülni a csapatok a lassú kezdést követően. Spissu ziccerével már a vendégek vezettek, a házigazdáknál Hódi Patrik is lehetőséget kapott mindjárt az első játékrészben. Egy negyedet követően 18-14-re vezetett a Sassari. 

Kucsora Csaba is játékra jelentkezett magyar oldalon, az olaszok pedig igen lendületesen kezdték a második felvonást - az egykoron az NBA-ben is megfordult Jack Cooley zsákolásával kilenc ponttal léptek meg (16-25). Spissu hárompontosával a tízet is átlépte a különbség, de Bíró gyorsan válaszolt egy távolival, nehogy nagyon elhúzzanak a vendégek. Rashawn Thomas dupláját követően mégis kénytelen volt Gasper Okorn időt kérni, hiszen könnyen jutottak el minőségi dobóhelyzetekig a taljánok, és be is dobták azokat (19-33). Polonara hármasára Kucsora felelt,  a már 10 pontnál járó Pierre és Thomas azonban beindultak, kosaraikkal 16-tal lépett el a Sassari (28-44). A félidőben magabiztosan, 47-30-ra vezettek a vendégek a fiatalokat is bátran bevető sárga-feketékkel szemben. 

Rögtön első támadásukból triplát hintettek az olaszok a fordulás után, újfent Spissu volt az "elkövető" - 8/16-tal, vagyis kereken 50%-kal tüzeltek kintről. Pustahvar, majd Bamforth is kintről volt eredményes, egyik csapat sem erőltette a betöréseket túlságosan (33-55). Okorn mester kért időt, hogy a szűk rotáció miatt esetleg fáradtabb játékosai kifújhassák magukat - sem Curry, sem Norfleet nem lépett pályára az alap felállásukból. Bamforth újabb kintijével 30 környékére nőtt a differencia, továbbra is remekül tüzeltek a Sassari játékosai. Polonara büntetőivel lett meg a közte 30, a Falco zónával próbálkozott (35-65). A harmadik negyed második felére feljavult valamelyest a szombathelyi csapat, Bíró újabb hármast hintett, de ez is csak arra volt elég, hogy megmaradjon a 30 pontos differencia a záró felvonásra (45-75). 

8-0-s hazai futással indult a negyedik etap, Bíró, Tóth és Pustahvar találtak be, míg az olaszok két és fél percig nem szereztek pontot. Bamforth rámolt be végül egy trojkát, de ettől függetlenül lendületesen kezdtek a vasiak idei utolsó EC-s negyedükben (55-78). A fellángolást követően azonban visszaállt a korábbi rend, vagyis inkább a Sassari vezetett eredményes támadásokat - a vendégek továbbra is remekül dobtak kintről, 14/26-nál jártak három és fél perccel a lefújás előtt. A Dinamo Sassari a szorosabb első negyedet leszámítva magabiztosan győzte le a több kulcsjátékosát mellőző Falcót, a vasiak ezzel 2-4-es mérleggel búcsúztak a FIBA Europe Cup idei kiírásától.    

Fotó: fiba.basketball

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus