Hanga Ádám: Szardínia a hétfői menü!

Idei talán legnehezebb fellépésére készül Hanga Ádám és a Sidigas Avellino: Hétfőn este, Szardínia szigetén, a Dinamo Sassari pokoli hangulatú arénájában készülnek a csodára. Lássuk, mit illik tudni az ellenfélről és a mérkőzésről!

Az Olimpia Milano ellen egyszer más sikerült az óriási bravúr, ma este azonban talán még ennél is nagyobb meglepetés lenne az avellinói zöld-fehérek sikere, hiszen ezúttal idegenben, 5 ezer vérmes szárd előtt, Sassariban kell csodát tenni. A feladat persze nem lehetetlen, bár az idei évadban az olasz bajnokság keretein belül csak Cantuban kapott ki eddig a Sassari, az Euroligában már a török Fenerbahce és az orosz Nyizsnij Novgorod is bevette a PalaSerradimignit. A Serie A-ban 5/1-es mérleggel a 3. helyen álló szárdok pénteken még Euroliga mérkőzésen fogadták az említett orosz csapatot, és hiába vezettek még 5 perccel a záró dudaszó előtt is 6 ponttal, végül fordított a Novgorod és az Euroliga-újonc szárdok nem várt vereségbe futottak bele, ami egyúttal azt is jelentette: idejekorán búcsút mondhattak Top 16-os álmaiknak.

Hangáék egy hete szintén a hajrát rontották el igazán a Reggio Emilia ellen, így 3 győzelem és 3 vereség áll a nevük mellett, amellyel per pillanat épphogy kicsúsznának a legjobb nyolcból. Ma csak akkor lehet esélyük a meglepetésre, ha a kispadjuk is érdemben hozzá tud majd szólni a mérkőzéshez, mert a jó erőkből álló kezdőötös mellett ez tűnik egyelőre az Avellino Achilles-sarkának. Nézzük, ma kik ellen kell Ádáméknak felvenni a harcot!

A Dinamo Sassarit sokszor és nem is alaptalanul jellemzik úgy, mint a "run n’ gun" kosárlabda európai apostolait. Mára, keretük átalakulásával már talán kevésbé illik rájuk ez a tézis, ám a csapatot 2009 óta irányító Romeo Sacchetti mester idén sem a taktikus, lassú kosárlabdára tette le a voksát. Úgy véljük, ez a játékstílus a nemzetközi élmezőnyben is rendkívül gyors kosárlabdázónak számító Hanga Ádám számára kifejezetten kedvező lehet, így akár csapata megfelelő védekezése esetén, kulcsfigurája lehet az Avellino mai játékának és sikeres szereplésének.

Persze ez a mai Sassari már jóval komplexebb élcsapat annál, mintsem hogy csak futnának és tüzelnének, és bár eddigi 1-5-ös Euroliga-mérlegükre még újoncként sem lehetnek igazán büszkék, a Zalgiris Kaunas elleni diadalukra már felkapta a fejét a kontinens kosaras közvéleménye. A szárdok kerete sokoldalú, rutinos és nem mellékesen kellően bő is, 12 bevethető profival, közte 7 külföldi „zsoldossal”, de lássuk kikről is van szó!

A (kezdő) karmesteri pálca annak a David Logannak a kezében van, aki a Sassari előtt volt már a Laboral Kutxa, a Panathinaikosz, a Maccabi Tel-Aviv és az Alba Berlin játékosa is. Logan hátvédtársai sem elsőbálozók, Jerome Dyson 30 mérkőzés erejéig az NBA-ben (New Orleans Hornets és Phoenix Suns)  is szerepelt, de volt az izraeli első osztály pontkirálya, és legutóbb a Brindisiben szórta a kosarakat. Rakim Sanders a német Bambergtől érkezett, míg Edgar Sosa a dominika válogatott egyik erőssége. A magas posztokat Jeff Brooks (lassan 4 éve itáliai kluboknál keresi a kenyerét), Miroslav Todic (bosnyák válogatott a 30 éves Európa-vándor) és az „ugrógép”, Olaseni Shane Lawal uralja, de Sacchetti mester bátran ad lehetőséget a Sassari olyan kiegészítő embereinek is, mint Manuel Vanuzzo, Massimo Chessa, Brian Sacchetti (igen, ő a bajszos tréner „kicsi” fia) vagy Giacomo Devecchi, aki eddig inkább azzal vált híressé, hogy ő az egyik olasz NBA sztár, Danilo Gallinari sógora…

Szóval az esélyek nem Ádámék mellett szólnak, de nem feltartott kézzel megy az Avellino Szardínia szigetére, és céljuk egyértelműen az, hogy nemcsak megnehezítik euroligás ellenfelük dolgát, de ha úgy alakul, bizony a két pontot is hazarepítenék Sassariból.

A hétfőn este 20.00-tól kezdődő Dinamo Sassari - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról, egyéni műholdvevővel a Hotbird műholdról szabadon foghatóak. A Raisport internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel megnyitható.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino, hajrá Hanga Ádám!

 

A BEKO Serie A 7. fordulójának további programja:

Pasta Reggia Caserta -  Acqua Vitasnella Cantù  95-107      
Grissin Bon Reggiana -  Acea Roma  87-83      
Enel Brindisi -  Granarolo Bologna  75-64      
Umana  Venezia -  Tesi Group Pistoia  66-63      
Dolomiti Energia Trento -  Vanoli Cremona  116-114      
Consultinvest Pesaro -  Upea Capo d'Orlando  62-60      
Openjobmetis Varese -  EA7 Milano  97-105

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus