Hanga csapata először nyert az ACB-ben!

A Hanga Ádámot még be nem vető, de a már felépült argentin válogatott Leo Mainoldival és az újonnan szerződtetett litván klasszissal, Rimantas Kaukenasszal a soraiban megszerezte első bajnoki győzelmét a spanyol ACB Liga harmadik fordulójában a Laboral Kutxa, méghozzá a madridi Estudiantes ellen, hazai környezetben.

A hatalmas meglepetésre Lao Mainoldit (11 perc, 6 pont) és már a most bemutatkozó Kaukenast (19 perc, 9 pont) is bevető baszk alakulat jól rajtolt és már a második etapnak is kilenc egységnyi fórral mehetett neki. A Laboralra eddig nem volt jellemző, hogy a csapatvédekezéssel sikerült volt meccseket nyerni, ám most Marko Banicot 9 ponton és 7 lepattanón, Dejan Ivanovot 8 ponton és 4 lepattanón, az ex-Barcás Xavi Rabasedát pedig 5 ponton tartotta a hazai gárda, mely 66 egységnyit engedélyezett csupán a kisebbik fővárosi klubnak, mely NBA-draftolt centere, Lucas Nogueira nélkül állt ki erre a derbire.

A vitoriaiaknál Hanga, Kelati, San Emeterio és Hamilton távollétében a hétközi Panathinaikosz elleni derbihez hasonlóan Andres Nocioni (22 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) vitte a prímet, de a 18 esztendős Diop (10 pont 14 perc alatt) is élt a nagy lehetőséggel, amit a tartalékos felállás eredményezett az ifjonc számára.

A Laboral legközelebb szerdán játszik, méghozzá az Euroligában a Lietuvos Rytas vendégeként a litvániai Vilniusban 18:45-től, a spanyol bajnokságban pedig szombaton 20:15-től a sevillai Cajasol vendége lesz a Scariolo-legénység.

Laboral Kutxa - Estudiantes Madrid 79 - 66

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 3. forduló, Vitoria

A Laboral legjobb dobói: Nocioni 22, I. Diop 10, Kaukenas 9

Az Estudiantes legjobb dobói: Miso 11, J. Fernandez 10, Banic 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus