Hatodikként zárták az alapszakaszt Hangáék

Könnyed győzelmet aratott a Laboral Kutxa a spanyol férfi bajnokság alapszakaszának zárófordulójában. Hanga Ádám csapata ezzel a sikerrel hatodik kiemeltként jutott be a rájátszásba, ahol az FC Barcelona vár majd rájuk. 

Laboral Kutxa – Baloncesto Fuenlabrada 95-77

Sok kérdést nem hagyott a Scariolo-legénység, Tibor Pleiss vezetésével már az első negyedben 12 ponttal vezettek, a center hibátlan mezőnymutatóval 17 egységet termelt be a nagyszünetig. A teljes Laboral borzasztóan hatékonyan játszott, a Fuenlabrada védekezése gyakorlatilag nem is létezett – ennek megfelelően 64 %-kal dobtak mezőnyből és 57 %-kal a triplavonalon túlról. Utóbbiban a második félidőben rákapcsoló Nocioni járt az élen (4/5 hármas), de a többiek is bedobták, amit be kellett. A hazaiaknál Andy Panko küzdött becsülettel, eljutott 26pontig, de védekezésben nem tudta összeszedni csapatát, kintről ő is csak későn tudott betalálni, illetve vele is simán bukták a lepattanózást.

Hanga Ádám csereként beállva 18 percet játszott, ez alatt két pontot szerzett, két közelijéből egy beakadt, egyetlen triplakísérletét elrontotta. Ez mellé leszedett öt lepattanót, kiosztott két gólpasszt és megszerzett két labdát is, kiharcolt egy faultot és beütött hármat.

A Laboral legjobb dobói: Nocioni 20/12, Pleiss 19, Heurtel 15/3
A Fuenlabrada legjobb dobói: Panko 26/6, Feldeine 12/3, Paunic 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus