Kőkemény meccsen győzött és jutott tovább a ZTE az AAK-ban

Szinte végig hátrányban kosarazott a ZTE az Alpok-Adria Kupa ötödik fordulójában, de a végén fordított és továbbjutott.

Alpok-Adria Kupa, C-csoport, 5.forduló

Zalakerámia-ZTE KK (4-1) – BC Adriaoil Skrljevo (2-1) 79-72 (13-14, 22-19, 15-20, 29-19)

ZTE: Thompson 12, Kis 2, Gliebov 14, Ware 23/15, Agafonov 10.
Csere: Papp 4, Bagó 2, Durázi -, Gulyás 3/3, Doktor 4/3, Szabó 5/3.

Skrljevo: Williams 14/3, Kucan 3, Yacoubou 8, Krajina 13, Krstanovic 2.
Csere: Stemberger 10/6, Usic 10, Cvitkovic 3, Spence 2, Lebo 7.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

Négy légióssal, de Szabó Zsolt nélkül állt fel a ZTE a kezdéshez, ám a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, Yacoubou két kosarával, majd Krajina találatával három perc alatt 2-6-ra léptek el. Ware hármasa indította el a ZTE-t, majd Gliebov és Agafonov is elkezdett betalálgatni, miközben hátul felvették a vendégek keménységét a zalaiak - a negyed második felében minden kosárért meg kellett küzdeni mindkét oldalon (13-14).

Thompson kosarával indult a második negyed, de a Skrljevo felpörgette a védekezését, elöl pedig Lebo ziccerével, Cvitkovic 2+1-ével, majd Spence, Usic és Stemberger közelijével sikerült komolyabb előnyt kiépíteniük, miközben a ZTE-nél csak Bagó tudott kosarat szerezni. Agafonov beállása hozott változást, két kosarával megnyugtatta az övéit, és hátul is jól lepattanózott, a vendégek jó dobóformája pedig pillanatok alatt eltűnt. A vérszemet kapó zalaiak Gliebov büntetőivel és Doktor nagy hármasával kiegyenlítettek, sőt Papp ziccerével a vezetést is átvették. Williams állította el a vérzést a Skrljevónál, villámgyorsan berámolt 5 pontot, de Gliebov és Agafonov nem hagyta, hogy ebből tőkét kovácsoljanak a vendégek (35-33).

Szabó Zsolt is játékra jelentkezett a második félidő elején, rögön be is pörkölt egy hárompontost, 38-33 után azonban hosszú percekre bedeszkázták a hazai gyűrűt, semmi nem ment be, ráadásul szinte csak kintről tudtak próbálkozni. A vendégek eközben Krajina erőszakos játékával és büntetőivel előbb utolérték a ZTE-t, majd át is vették a vezetést, összességében egy 10-0-t futottak (38-43). Szabó törte meg a kosárcsendet egy szép betöréssel, Ware is beszórt egy hármast, így gyorsan sikerült visszajönni egálra. A negyed második fele kiegyenlített játékot hozott, a hazaiaknál Ware, a vendégeknél Krajina és Williams felelt elsősorban a pontokért (50-53).

Lebo kosarával indult a zárónegyed, Williams is betalált kintről, de Gulyás a legjobbkor szórt be egy triplát, majd Agafonov és Thompson kosaraival ott loholt ellenfele nyakán a ZTE, Ware hármasával pedig 60-60-nál utol is érte. Stemberger hazai szempontból legrosszabbkor villant, két hármassal lökte előre a Skrljevót - Lebo és Usic büntetőből és ziccerből tett hozzá, 63-70-nél nehéz helyzetbe kerültek a zalaiak. Négy perccel a vége előtt Ware sokadik triplája borzasztóan kellett, a vendégek sorozatosan elbizonytalanodtak támadásban, ezt pedig Gliebov büntetőjével, majd Thompson 2+1-ével sokadjára kiegyenlített a Zalaegerszeg. Yacoubou törte meg csapata kosárcsendjét, de Gliebov 2+1-ével már Bencze Tamás csapatánál volt az előny. A végjáték aztán idegesen alakult, Williams két büntetőt hagyott ki, majd egy szerinte elmaradt fújást reklamált meg technikait érően a vendégek mestere - eközben a túloldalon Ware lépett elő nyerőemberré, előbb értékesítette a két büntetőt, majd egy újabb elrontott Skrljevo-tripla után ziccert dobatott Gliebovval. 16 másodperccel a vége előtt indult utolsó rohamra a horvát csapat, de nem tudtak kosarat szerezni, így a hazaiak nagy küzdelemben megszerezték negyedik győzelmüket, egyúttal bebiztosították továbbjutásukat. 

Fotó: alpeadriacup.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus