Nehezen, de hozta a kötelezőt a Barcelona

Hanga Ádám sokat játszott a spanyol bajnokság nyitányán, ahol a Barca meglehetősen idény eleji formát mutatott.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 1. forduló

Barcelona - San Pablo Burgos 89-86

A Barcelona jól játszott az első félidőben, legalábbis támadásban, 53 pontot raktak a táblára, a második félidőben viszont nagyon megálltak támadásban, így a Burgos vérszemet kapott, így a végén még akadt némi izgulnivalója a katalánoknak. A hazaiakat a 22 pontos Mirotic-Abrines páros (akiknek köszönhető a 60 százalékos triplázás), illetve a 20-ig jutó Oriola vezette, rajtuk kívül viszont sokan betliztek támadásban: Heurtel, Calathes, Davies és Hanga Ádám sem igazán találta a dobásait. Az új mester, Sarunas Jasikevicius ráadásul kicsit meg is kavarta a felállást, hiszen Hanga helyett Bolmaro kezdett, de utóbbi végül összesen hét percet kapott - egyébként mind a 12 barcelonai játékos kapott perceket. 

Hanga Ádám csereként lépett pályára, de így is több, mint 26 percet töltött a parketten. Támadásban nem volt az igazi, két pontot szerzett (0/3 kétpontos, 2/4 büntető), kiharcolt két faultot, de három gólpassza mellett akadt négy eladott labdája is. Védekezésben viszont hozta magát, szedett három lepattanót, a -1-es VAL -érték mellett a +/- mutatója +6, utóbbinál jobbat csak Oriola hozott. 

A folytatásban csütörtökön este lép pályára a Barcelona Malagában - ahogy arról korábban beszámoltunk, a Malaga meccsét egy pozitív teszt miatt el kellett halasztani (friss információ, hogy hétfő este játszanak), ha további megbetegedések lesznek a náluk, a Barcelona elleni összecsapást halaszthatják. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus