Perl a Cantú ellen debütál az olasz élvonalban!

Ma kora este, a Serie A nyitófordulójában Perl Zoltán a EuroCup-résztvevő Cantú ellen mutatkozhat be az Orlandina Basket mezében.

Eljött az első igazi megmérettetés napja, az olasz bajnokság legmagasabb osztályában ma rendezik a 2015/2016-os szezon nyitófordulóját, és itt lép parkettre először tétmérkőzésen Perl Zoltán a Betaland Capo d' Orlando szerelésében. A 20 éves magyar kosárlabdázó számára komoly lépés lesz a mai, az eleddig csak a magyar NB1-ben szereplő Perl mától egy európai topliga profija lesz. A tavalyi kezdőötösét teljesen kicserélő Orlandina kötelékében fontos és "pontos" szerep hárulhat Perlre, és mivel a szerb "csodagyerek", Sztojanovics szerződtetésének ügyében továbbra is csúszik a megállapodás és a döntés, ifjú tehetségünk jó eséllyel ott lehet a hazai csapat kezdő ötösében, amely a következőképpen festhet ma este: Ilievski - Perl - Jasaitis - Bowers - Oriakhi.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Giulio Griccioli mester és az újdonsült csapatkapitány, Sandro Nicevic is elmondta, ez már egy teljesen más csapat lesz, a keret, különösen annak "fiatalabbik fele", ég a bizonyítási vágytól, és tisztában vannak vele, komoly esélyt kaptak a szicíliai kicsapattól, akik ilyen fiatalon is bizalmat helyeztek beléjük. "A srácok a felkészülés alatt keményen dolgoztak, magabiztosak vagyunk és bár biztosan nagy lesz rajtunk a nyomás lelkes szurkolóink által, de mindenképpen nyerni akarunk." - zárta mondanivalóját Perlék szakvezetője.

Az Orlandina Basket első ellenfele az az Acqua Vitasnella Cantú lesz, amely azon kivül, hogy 3-szoros bajnok és 10-szeres európai kupagyőztes (csak a Real Madrid nyert náluk több európai serleget), a EuroCup idei főtábláján is ott lesz. Persze azt nem árt tudni, hogy ez már nem az a Cantú, amely az elmúlt évadban kiharcolta a EuroCup-helyet. Ha a hazaiakra azt állítottuk, hogy nagyban átalakultak, akkor ez fokozottan igaz a messzi északról (több mint 1000 km van a két város között) érkező vendégekre. Olyan játékosok távoztak, mint Metta World Peace (Los Angeles Lakers), Dequan Jones (Atlanta Hawks), James Feldeine (Panathinaikosz), Stefano Gentile (Grissin Bon Reggio Emilia), Ivan Buva (Sidigas Avellino), Giorgi Shermandini (Andorra), Darius Johnson-Odom (Trabzonspor), és persze a vezetőedző, Stefano Sacripanti (Sidigas Avellino).

Az új mester, a másodosztályú Biellától érkező Fabio Corbani már nem kapott ilyen nívós keretet, az új Cantú a Serie A legfiatalabb egylete lett, alig 22.4 év a 12-es keret átlagéletkora! A látogatók legidősebb játékosa a 29 éves Kenny Hasbrouck, de rajta kívül  mindenki 1990 után született. A Langston Hall - Awudu Abass (U20-as Európa-bajnok, még 2013-ból az olasz válogatottal!) - Laquinton Ross (Lóránt Peti szenzációs egyéni idényt futó pesarói klubtársa volt tavaly) tengelyre építő Cantú egy nagyon energikus, atletikus csapat, amely gyors, de az átlagnál talán kissé pontatlanabb kosárlabdát játszik. Ami az esélyeket illeti, a mennyiségileg és minőségileg is erőteljesen meggyengülő Cantú ellen a hazai pálya előnyét élvező Perlék inkább a két bajnoki pont várományosai.

A vasárnap 18:15-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - Acqua Vitasnella Cantú olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni. (a Cantú idegenbeli mérkőzéseit élőben közvetítő Teleunica televízió élő streamje délelőtt még működő élőképet adott, hogy ez a kora esti mérkőzés alatt is így lesz-e, arra garanciát nem tudunk vállalni)

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.itoldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolás-szerűen), a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             

               A BEKO Serie A első fordulójának további programja:

Tesi Group Pistoia -   Enel Brindisi  04/10 18:15      
Virtus  Bologna -   Umana Venezia  04/10 18:15      
Sidigas Avellino -   Consultinvest Pesaro  04/10 18:15      
Varese -   JuveCaserta  04/10 18:15      
Dinamo Sassari -   Vanoli Cremona  04/10 20:30    Rai Sport 1 HD    
Manital Torino -   Reggio Emilia  05/10 20:45    Sky Sport 1 HD    
Dolomiti  Trento -   EA7 Milano  08/10 20:45    Sky Sport 2 HD

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus