Újabb nagy különbségű győzelmet aratott a Körmend az AAK-ban

Már az első félidőben közel kétszer annyi pontot szerzett a Körmend, mint osztrák ellenfele, a vége újabb gála az Alpok-Adria Kupában.


Alpok-Adria Kupa, A-csoport, 4. forduló

Egis Körmend (3-1) – UBSC Raiffeisen Graz (0-4) 101-69 (26-17, 24-9, 34-19, )

Körmend: Németh 9/3, McNeail 14/12, Oroszi 8/6, Hammonds 12/3, Csorvási 4.
Csere: Márton 8, Ferencz 15/15, Bradford 6, Delas 7, Price 2, Lajsz 10, Balogh 6.

Graz: Hudson 21/9, Ernst -, Tyus 17/6, Nikolic 9/3, Turman 8.
Csere: Richter 12/6, Moschik -, Rasic 2.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

Németh Ákos visszatért sérüléséből és rögtön a kezdőötösben kapott helyet Oroszi Bencével együtt. A Graz kezdett jobban, kintről-bentről eredményesek voltak a vendégek, míg a körmendiek több tiszta helyzetet is elrontottak. Lassan elkezdett bemelegedni Csorvási és McNeail, az első 15 pontot ők szerezték hazai oldalon, és 3-7-ről 12-7-re hamar fordítottak is. Hudson és Turman oltott tüzet a graziaknál, de amint elkezdtek bejönni a friss emberek, elhúzott a magyar csapat: Delas és Márton pontjai mellett Ferencz Csaba kétszer csengetett kintről, összeállt a védekezés is, így magabiztosan zárta az első negyedet a Körmend (26-17). 

Jó védekezésekkel kezdődött a második negyed, de a Körmendnél csordogáltak a pontok, Márton zsákolása után 12 egységre hízott a hazai előny. A vendégek Hudson kosaraival éledeztek, de Németh kosarával, majd Delas 2+1-ével kontrollálta az eseményeket a hazai csapat, és amikor a túloldalon Hudson kifulladt, elkezdett tovább nyílni az olló: Lajsz, Hammonds és Price kosaraival húsz pontra nőtt a differencia (42-22). A Körmend jól védekezett, a lepattanókat rendre összeszedték, elöl pedig türelmesen találták meg a jó lehetőségeket, így a negyed végére lényegében eldöntötték a mérkőzést.

Fordulás után sem lankadtak a hazaiak, Lajsz gyorsan berámolt hat pontot, Oroszi is bepörkölt egy hármast, majd Bradford és Delas pontjaival 66-33-ra vezetett a Körmend. A pontzuhataghoz csatlakozott Németh Ákos és McNeail is, majd Ferencz újabb triplájával negyvenre hízott a hazai fór (79-39). A rövid rotációval dolgozó vendégek fáradni látszottak, többször csak sportszerűtlent érően tudták megállítani a körmendieket, akik azonban nem álltak le, tovább növelték előnyüket, kiütve ellenfelüket (84-45).

A negyedik negyedben már elsősorban a fiatal magyar játékosok kaptak lehetőséget, Balogh Máté is kosarakat szerzett, Németh is Oroszi is betalált kintről, Márton közelről - Balogh büntetőből szerezte meg a Körmend 100. pontját. A vendégeknél Hudson és Tyus javított még kicsit a statisztikáin, de a hazaiak győzelmét természetesen semmi nem veszélyeztette - a harmadik siker azt jelenti, hogy a vasiak jó helyzetből várhatják két utolsó csoportmeccsüket. 

Fotó: alpeadriacup.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus