Nagyágyút igazoltak Hangáék

Az FC Barcelona egy évre leszerződtette a Panathinaikosz egyik húzóemberét, Chris Singletont - Kevin Pangos és Kyle Kuric után ő a katalánok harmadik nagy igazolása idén.

Zajlanak az események az FC Barcelona háza táján a nyár folyamán. A csapat többek között elengedte az NBA-be Rodions Kurucsot, aki amúgy sem játszott (sokat) a felnőtt csapatban, viszont kaptak érte egy szép kivásárlási árat (750.000 dollár).

Ez a pénz szinte el is ment már korábban Petteri Koponen kivásárlására, Andy Moerman az Anadolu Efeshez, a szezon közben érkező Jaylen Reynolds a Zenit Szentpétervárhoz, a szintén idény közben szerzett Edwin Jackson a Buducsnoszthoz, Alexander Vezenkov pedig az Olympiakoszhoz távozott. Pau Ribasszal és Ante Tomic-csal hosszabbított a klub, Juan Carlos Navarro pedig szintén marad a katalánoknál, csak még azt nem tudni, hogy játékosként vagy más státuszban.

Az új érkezők közül Kevin Pangos a Zalgiristől, a lett válogatott Rolands Smits a Montakit Fuenlabradától, a triplaspecialista Kyle Kuric pedig a Zenittől tette át székhelyét Barcelonába. A legújabb szerzemény ma írt alá: az előző két idényt a Panathinaikosznál töltő, ott kifejezetten fontos szerepet betöltő Chris Singleton egy évre 2 millió dollárért lett Hanga Ádám csapattársa.

Singleton 2011-ben még az 1/18-as pozícióban kelt el az NBA drafton, de gyenge dobása miatt a Washington Wizardsnál nem tudott megragadni. Amíg azonban Amerikában főként hármast, Európában négyest játszattak vele (alacsony szerkezetben pedig ötöst is), és erőcsatárként kifejezetten jó játékosnak számít: amellett, hogy a gyűrűre sem veszélytelen, borzasztóan kemény, jó védő, Hangával komoly párost alkothatnak - egyébként Smits is arról híres, hogy leginkább sallangmentesen végzi a dolgát hátul, Singleton viszont nála "egy" fokkal markánsabb kosaras a játék szinte minden elemében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus