Szlovák szövetség: felfüggesztve

A nemzetközi kosárlabda szövetség európai tagozata (FIBA Europe) a felé fennálló jelentős tartozása miatt felfüggesztette a szlovák szövetséget.

Mindez azt jelenti, hogy amíg ez tart, Szlovákia nem rendezhet nemzetközi mérkőzéseket, s csapataik nem vehetnek részt sorozatokon. Ez minket, magyarokat több szempontból is érit.

Eredetileg Pozsonyban rendezték volna az U17-es leány világbajnokságot, amelynek azonban e döntést követően két csehországi város, Plzen és Klatovy ad majd otthont. Ez a fejlemény nem kifejezetten kedvező a mieink számára, mert a tavalyi U16-os Eb-n bronzérmet szerző magyar korosztályos válogatott Kanada és Dél-Korea mellett a cseh csapattal van egy csoportban, amely így hazai környezetben játszhat majd a mieinkkel semleges pálya helyett.

A döntés a Közép-európai Liga jövőjét is érintheti. Magyar részről vannak csapatok, amelyek a sorozat mellett, de akadnak, amelyek ellene vannak, s ha sokáig él a szlovák szövetség felfüggesztése, akkor valószínűleg ez egy egy évados történet lesz.

Úgy tudjuk egyébként, északi szomszédaink mindent megtesznek a tartozás mielőbbi rendezéséért, már csak azért is, mert nyilván szeretnének elindulni mondjuk a jövő évi Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatain, úgy női, mint férfi vonalon...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus