Euroliga: A címvédő Fener érkezik ma Hangáékhoz

A CSZKA Moszkva után ezúttal egy másik sztárcsapat, a tavalyi bajnok vár a Barcelonára, nagyon kellene a bravúr Hangáéknak. Egy másik nagy rangadót is rendeznek ma, hiszen az Olympiakosz a Real Madridot fogadja, de a Zvezda-Efes meccstől is sokat várunk.

Alapszakasz, 11. forduló

Crvena Zvezda mts (szerb, 3-7) – Anadolu Efes (török, 3-7) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hiába áll a tabella utolsó helyein egyaránt 3-7-es mérleggel a Zvezda és az Efes, a tavaly még a playoffért küzdő, vagy azt el is érő csapatok csatáján remek meccsre számítunk. A liga két legrosszabb védelme csap ugyanis össze egymással, hiszen a szerbek 821, a törökök pedig 822 pontot kaptak eddigi tíz fellépésükön, azaz egy pontgazdag végeredményben ezúttal is joggal bízhatunk. Mindkét gárda pozitív töltettel érkezhet egyébként erre a találkozóra, hiszen a Zvezda a szezon egyik, ha nem a legnagyobb meglepetését produkálta legutóbb, klubrekordot jelentő 17 triplát szórva nyert Madridban és szakította meg ötmeccses vereségsorozatát, az Efes pedig az első hazai győzelmét aratta a Milano ellen. Mindketten megragadnák tehát a momentumot, szinte megjósolhatatlan, hogy melyikük fog nyerni.

Olympiakosz (görög, 8-2) – Real Madrid (spanyol, 5-5) (20.00)

Az Olympiakosz és a Real Madrid csatája nemcsak az idei mezőny, hanem az egész európai kosárlabdázás egyik legnagyobb klasszikusa, jelen helyzetben viszont meglepődnénk, ha nem a görögök nyernének. A sérülésektől tizedelt Real ugyanis – ki ne tudná – mélyrepülésben van, a legutóbbi hat meccsükből ötöt elveszítettek, és a jéghegy csúcsa alighanem a múlt heti, Zvezdától elszenvedett hazai zakó volt, amire talán még a legfanatikusabb szerb szurkolók sem számítottak. Az Olympiakosz ezzel szemben a várakozásoknak megfelelően, illetve talán még afelett is teljesítek, az alapszakasz harmadánál a CSZKA-val együtt vezetik a tabellát, és a legkiegyensúlyozottabb teljesítmény is az ő nevükhöz fűződik hétről hétre. Igaz nekik csak egy nagy hiányzójuk van, „mindössze” Vaszilisz Szpanulis nem játszott még eddig a kulcsemberek közül, aki az előzetes hírek szerint már a múlt héten visszatérhetett volna, ám állapotában visszaesés történt, és eddig nem jött hír afelől, hogy ezen a nagy rangadón már bevethető lesz-e. Az előjelek tehát Olympiakosz-sikert sejtetnek, de eszünk ágában sincs leírni a Realt sem, akik ellen senki sem lehet nyugodt, amíg Luka Doncic játszik. A spanyoloknak mindenesetre óriásit kell javítaniuk elsősorban védekezésükön, hiszen 90 pontot kaptak átlagban az ominózus öt vereségük alkalmával.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 4-6) – Fenerbahce Dogus (török, 7-3) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A múlt heti, CSZKA Moszkva elleni derbi után egy cseppet sem kellemesebb ellenfél, a tavalyi bajnok Fenerbahce következik ma Hanga Ádámék számára. A Fener a kezdeti nehézségek után szépen felépítette magát, meccsről meccsre látszik rajtuk Obradovics mester keze nyoma, a liga legjobb védelmét összegyúrva (átlagban 70,5 kapott pont) mostanra már ők is odaértek a közvetlen élmezőnybe a CSZKA és az Olympiakosz mögé. A Barca ezzel szemben története legrosszabb kezdését produkálta az Euroligában abból a szempontból, hogy még nem nyertek meccset idegenben, mind a négy otthonuktól távoli fellépésüket elveszítették. A katalánok helyzete azért messze nem ilyen gyászos, mint amit ez a történelmi statisztika sugall, az elmúlt hetekben már úgy játszottak Hangáék, ahogy a szezon legelején is tették, és ahogy az velük kapcsolatban elvárható. Múlt héten a CSZKA-tól ugyan kikaptak, de három és fél negyeden keresztül teljesen egyenrangú partnerek voltak, a végén pedig az extraklasszis teljesítmények döntöttek az oroszok javára. Ettől persze a vereség még vereség, és ez ezen a meccsen már nem nagyon férne bele Ádáméknak, akiknek ugyanakkor itt a lehetőség, hogy egy esetleges győzelemmel mindenféle téren elinduljanak az elit csapatok irányába. A két remeklő, a Fenerhez hasonló stílusban játszó görög nagyágyút, a Panát és az Olympiakoszt is nagyon megverte már a Barca, azokból a meccsekből táplálkozhatnak erre az összecsapásra is.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Zalgiris Kaunas – Panathinaikosz Superfoods 80-74
Brose Bamberg – CSZKA Moszkva 76-92
Maccabi FOX Tel-Aviv – Valencia Basket 94-91
Baskonia Vitoria Gasteiz – Unicaja Malaga 88-82
AX Armani Exchange Milano – Himki Moszkva 71-77

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus