Euroliga: Aki ma hibázik, az lemarad(hat)

A tegnapi, rangadókkal teletűzdelt játéknap után ma a Panathinaikosz, a Himki Moszkva és a Baskonia számára is adott a lehetőség..

A tegnapi, rangadókkal teletűzdelt játéknap után ma a Panathinaikosz, a Himki Moszkva és a Baskonia számára is adott a lehetőség, hogy jobb helyzetbe hozzák magukat riválisaikkal szemben, és a papírforma alapján ezt mindegyiküknek meg is kellene tenniük.

Alapszakasz, 21. forduló

Himki Moszkva (orosz, 11-9) – Unicaja Malaga (spanyol, 8-12) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A tegnapi játéknap eredményeinek köszönhetően adott a lehetőség a Himki Moszkva számára ebben a fordulóban, hogy ismét a Maccabi elé kerüljön, illetve közelebb férkőzzön némelyik sztárcsapathoz. Ha úgy tetszik tehát kötelező a győzelem az oroszok számára ezen a találkozón, főleg, hogy a néhány hétre kieső Nemanja Nedovics nélkül érkezik Moszkvába a Malaga. Az andalúzok számára a legjobb játékosuk kidőlése, illetve a nélküle megvívott mérkőzések kritikusak lehetnek, ezekben a hetekben végleg elszállhatnak az egyébként sem túl realisztikus playoff-álmaik, ha nem hoznak néhány bravúrgyőzelmet.

Brose Bamberg (német, 7-13) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 13-7) (20.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Érdekes mérkőzés alakulhat a Bamberg-Panathinaikosz találkozóból, hiszen a német bajnok nem áll túl fényesen ugyan, ám otthonukban kivétel nélkül minden csapat alaposan megszenved a sikerért. Ez minden bizonnyal ezúttal sem lesz máshogy, de a Pana nem nagyon engedheti meg magának, hogy egy ilyen meccset elbukjon az elképesztően erős és szoros élmezőnyben. A görögök a múlt héten már túléltek egy előbb félig-meddig megnyert, majd elbukott meccset a Zalgiris ellen, ahol végül Calathes hosszabbításban, dudaszóra dobott kosara jelentette az eufóriát számukra. A hasonló izgalmakról ezúttal minden bizonnyal szívesen lemondanának a Pana-szurkolók, bár a lényeg ezúttal (is) a győzelem a görögök számára a korábban elbukott két rangadójuk (Fener és CSZKA) után.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 9-11) – Crvena Zvezda mts (szerb, 8-12) (20.30)

A Maccabi tegnapi veresége után ismét egymeccses közelségbe kerülhet a Baskonia az izraeliekhez, ehhez a Crvena Zvezdát kellene ma legyőzniük a baszkoknak. Azért szépen csendben a szerbek is megérkeztek a rájátszás-helyek mögé, köszönhetően az olyan bravúrjaiknak, mint amit például legutóbb az Olympiakosz ellen is bemutattak. Egy-egy ilyen nagy eredmény után azonban rendre jön néhány baki mindkét csapattól, és emiatt nem tud stabilan ott lenni egyikük sem például a Maccabi helyén. Persze a keretek erőssége alapján ez nem is lenne elvárható tőlük, amit idén hoznak, az a Baskonia és a Zvezda esetében is több mint vállalható szereplés. A Baskonia legutóbbi három meccse egyébként egyaránt az utolsó másodpercekben dőlt el, és ebből a Real illetve a Milano ellen vesztesen, a Malaga otthonában viszont győztesen jöttek ki Shengeliáék.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Anadolu Efes – Valencia Basket 82-66
CSZKA Moszkva – Real Madrid 93-87
Zalgiris Kaunas – Maccabi FOX Tel-Aviv 99-84
FC Barcelona Lassa – AX Armani Exchange Milano 81-83
Olympiakosz – Fenerbahce Dogus 95-70

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus