Euroliga: Fener-CSZKA csúcsrangadó jön ma

Mindössze két meccs maradt mára, ám a címvédő Fenerbahce és a listavezető CSZKA Moszkva összecsapása kihagyhatatlan csemege.

Mindössze két meccs maradt mára, ám a címvédő Fenerbahce és a listavezető CSZKA Moszkva összecsapása kihagyhatatlan csemege, a Panathinaikosz pedig az ötmeccses vereségsorozatát igyekszik megtörni.

Alapszakasz, 25. forduló

Fenerbahce Dogus (török, 18-7) – CSZKA Moszkva (orosz, 20-5) (18.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Fenerbahce és a CSZKA Moszkva idei első összecsapása a szezon eddigi legjobb meccse volt, amit hosszabbításban, Nicolo Melli utolsó másodperces pöcijével 93-95 arányban nyertek meg a törökök. Ha csak fele annyira színvonalas és izgalmas is lesz ez a mai találkozó, mint volt a moszkvai, már akkor sem fog senki panaszkodni, és erre vajmi kevés esély is van, ismerve a mérkőző feleket. A csapatok jelenlegi formájában sincs kivetnivaló, hiszen a Fener a legutóbbi tíz meccséből kilencet, míg a CSZKA kilencből nyolcat megnyert. A szimpla presztízsen túl pedig nagy lehetőségeket is tartogat ez a derbi mindkét fél számára, hiszen az Olympiakosz tegnapi meglepő veresége után az alapszakasz-győzelem is múlhat akár a mai végeredményen. Ha a CSZKA nyer, akkor nincs miről beszélni, már ma oda lehet adni az első kiemelést az oroszoknak, ha viszont a törökök örülnének, úgy mindössze egy győzelemre közelítenék meg a nagy riválisukat, és egymás elleniben is jobbak lennének náluk. Úgy este fél 9 tájékán az egyik forgatókönyv valósággá válik, addig pedig nincs más teendőnk, mint hátradőlni és élvezni a modern európai kosárlabdázás egyik legnagyobb rivalizálásának újabb fejezetét, amit mindenkinek látnia kell.

Unicaja Malaga (spanyol, 10-15) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 14-11) (21.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A ritmusát teljesen elveszítő, immár ötmeccses vereségsorozatban lévő Panathinaikosz jelen pillanatban nem úgy fest, hogy pályaelőnyből kezdheti a rájátszást, ám egy esetleges újabb vereséggel még a legjobb nyolcba jutásukra sem tennénk a nyakunkat. Márpedig a Malaga Andalúziában minden, csak nem egy kellemes ellenfél, amiről több nagycsapat is tudna mesélni. Nedovicsék egyébként az utolsó két hazai fellépésüket sikerrel vették, és ezeken 68 illetve 69 pontot engedélyeztek az ellenfeleiknek csupán, ami éppen csak több, mint amennyit a Pana átlagol az említett vesszőfutása alatt (67). Csapata támadójátékát kell tehát elsősorban rendbe raknia Xavi Pascualnak, ami azt követően esett atomjaira, hogy nagy erősítés gyanánt visszaigazolták Mike Jamest, ám eddig ez visszájára sült el, a korábban szépen letisztázott szerepek felborultak az athéniaknál. Így vagy úgy, vérrel és verítékkel be kell húznia ezt a találkozót a Panának, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e nekik.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló korábbi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
AX Armani Exchange Milano – Real Madrid 77-88
Crvena Zvezda mts – Valencia Basket 106-90
Olympiakosz – FC Barcelona Lassa 63-90
Brose Bamberg – Anadolu Efes 88-79
Maccabi FOX Tel-Aviv – Himki Moszkva 91-94
Baskonia Vitoria Gasteiz – Zalgiris Kaunas 84-64

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus