Euroliga: Immár Hanga nélkül fogadja a Zvezdát a Barca

Jó eséllyel idén már nem látjuk az Euroligában Hanga Ádámot, sérült honfitársunk nélkül ma a rájátszásért küzdő szerbeket fogadja csapata.

Jó eséllyel idén már nem látjuk az Euroligában Hanga Ádámot, sérült honfitársunk nélkül ma a rájátszásért küzdő szerbeket fogadja csapata. A CSZKA és az Olympiakosz papírforma győzelmekkel erősítheti meg első illetve második helyét, a játéknap legnagyobb téttel bíró összecsapása pedig a mögöttük helyet foglaló Zalgiris és Fenerbahce ütközete lesz.

 

Alapszakasz, 25. forduló

CSZKA Moszkva (orosz, 19-5) – Unicaja Malaga (spanyol, 10-14) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Újabb kis, ám annál fontosabb lépést tehet a Malaga ellen a CSZKA Moszkva az alapszakasz megnyerése felé, ha érvényesíteni tudja a papírformát. Az ugyanis nem kérdés, hogy az orosz sztárcsapat a meccs esélyese, főleg, ha most sem tudja vállalni a játékot a spanyolok legjobb pontszerzője és gólpasszadója, Nemanja Nedovics. A kiváló szezont futó szerb irányító nélkül a múlt héten a Zvezda otthonában sem ment a Malagának, így hiába kerültek kézzel fogható közelségbe a nyolcadik helyhez az andalúzok, az ismét eltávolodni látszik tőlük. Hogy ez ne így legyen, ma a szezon eddigi talán legnagyobb meglepetését kellene okozniuk, hiszen az ellenfelek finoman fogalmazva sem nyerni járnak Moszkvába.

Zalgiris Kaunas (litván, 15-9) – Fenerbahce Dogus (török, 17-7) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az idei szezon egyik legjobb meccsét játszotta egymással Isztambulban a Fenerbahce és a Zalgiris, amit akkor óriási meglepetésnek számító módon a litvánok tudtak megnyerni egyetlen ponttal (89-90). A Jasikevicius-csapatot attól a bravúrtól fogva veszik igazán komolyan az ellenfelek és a szakma egyaránt, azóta pedig a Zalgiris már számos újabb nagy sikert aratott, és most még jobban állnak, mint akkor a 12. fordulóban. A kaunasi alakulat ugyanis immár csont nélkül, meccselőnnyel birtokolja a negyedik helyet, és egy újabb győzelemmel nemcsak előre menekülnének üldözőik elől, hanem egészen közel kerülnének jelenlegi ellenfelükhöz is. A címvédőnek ehhez azonban még lesz néhány szava, hiszen azért az ominózus vereségért nyilván fűti őket a visszavágás vágya. Ezen felül ráadásul még remek szériában is van a Fener, hiszen a legutóbbi kilenc meccsükből szépen csendben nyolcat megnyertek, a múlt héten pedig Madridban húztak be egy nagy rangadót, így az önbizalmukkal sem lehet különösebb probléma.

Olympiakosz (görög, 17-7) – Brose Bamberg (német, 9-15) (20.00)

Andrea Trichieri menesztése után is maradt az olasz vonalon a Bamberg, hiszen a héten Luca Banchit nevezték ki következő vezetőedzőjüknek a németek. Az új szakemberre nemes feladat vár, hiszen a jelenleg hazájában is csak a tízedik helyen tanyázó Bambergnek újra meg kellene nyernie a német bajnokságot, hogy jövőre is az európai elit tagja lehessen, ami jelenleg több mint húzós feladatnak ígérkezik. A hátralévő Euroliga-meccseket így alighanem lényegében feladja, vagyis inkább csak gyakorlásnak használja Banchi-mester, hiszen az ezeken szerzett tapasztalat jól jöhet nekik még késő tavasszal. Ilyen mérkőzés lesz ez a mai, Olympiakosz elleni is, ahol a toronymagas esélyes természetesen a házigazda görög sztárcsapat. A pireusziak néhány héten belül, a Fener és a Real után az ősi rivális Panát is legyőzték annak saját otthonában, így szinte az összes nagy riválisuk arénájában nyerni tudtak (a CSZKA-nál még nem játszottak). Az Olympiakosz tehát készen áll a rájátszásra, és nehéz elképzelni, hogy ezek után egy ilyen meccset, mint a mai elbukjanak.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 7-17) – Crvena Zvezda mts (szerb, 10-14) (21.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Ma első alkalommal hagy ki Euroliga-meccset Hanga Ádám a Barcelona színeiben, és jó eséllyel ebben a szezonban már nem is látjuk honfitársunkat a nemzetközi porondon, hiszen legalább egy hónapig nem számíthat Ádámra csapata, április első hetében pedig már befejeződik az alapszakasz. Tétje már egyébként sincs a Barca számára ezeknek a meccseknek, nem sokan gondolták volna, hogy a 25. fordulóban hozzájuk látogató, lényegesen gyengébb kerettel bíró Crvena Zvezda három győzelemmel fog jobban állni náluk ekkor. A katalánokkal ellentétben így a szerbeknek még nagyon is számít ez a mai találkozó, ők megteremtették maguknak az esélyt, hogy egy huszáros hajrával becsusszanjanak a nyolcadik helyre. Ehhez azonban csak a hazai győzelmek nem elegendőek számukra, nyerniük kellene idegenben is, amit viszont december óta nem tudtak megtenni. Most itt az esély számukra, hiszen a Barca eddig hálás ellenfélnek bizonyul idén, lényegében mindenki megverte őket, aki szembejött velük. Ez nem is nagy túlzás, hiszen a mezőny 15 másik csapata közül eddig csak az Olympiakosz és a Himki nem győzte le őket, de velük még csak egyszer játszottak, így könnyen lehet, hogy a szezon végén majd elmondhatják magukról ezt a nem éppen dicső statisztikát.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Himki Moszkva – AX Armani Exchange Milano 77-86
Anadolu Efes – Maccabi FOX Tel-Aviv 81-94
Valencia Basket – Baskonia Vitoria Gasteiz 71-81
Real Madrid – Panathinaikosz Superfoods 92-75

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus