Euroliga: Képernyőn ma az Efes és a Barca!

A DIGI Sport a mai napon az Efes-Sassari, majd a Barcelona-Milano összecsapást közvetíti, mindkét meccsen a hazaiak az esélyesek. A Nyizsnyij-Zalgiris és a Valencia-Galatasaray találkozók tűnnek a legkiegyenlítettebbnek a mai napon, de a Pana-Bayern összecsapás is tartogathat izgalmakat. Lássuk a mai párharcok felvezetőit!

Alapszakasz, 7. forduló

A-csoport

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 3-3) – Zalgiris Kaunas (litván, 3-3) (18.00)

Az A-csoport harmadik helye a tétje a Nyizsnyij Novgorod és a Zalgiris összecsapásának. Mindemellett hátrafele sem árt tekintgetnie a csapatoknak, tegnap a Kazany ugyani hatalmas bravúrral győzni tudott a Real Madrid otthonában, így Langfordék visszaszálltak a továbbjutásért vívott harcba, mindkét gárdának csipkednie kell tehát magát ezen az összecsapáson. A második fordulóban 34 pontos zakóval küldte haza a Zalgiris az oroszokat Kaunasból, azóta azonban nagyot fordult a világ mindkét csapattal. A Nyizsnyij Novgorod nagy formában van, sorra nyeri meccseit, és komoly esélye van a Top 16-ra, amit ezzel a meccsel még tovább növelhet. A Zalgiris ezzel szemben két bosszantó vereséget könyvelhetett el legutóbb, a Sassari egyedül őket győzte le eddig, a Real ellen pedig 3 perccel a vége előtt még 9 ponttal vezettek, mégsem tudtak nyerni. Nagyon ráférne tehát a győzelem a litvánokra, 3-1-es kezdésük ellenére még bajban is lehetnek, egy esetleges siker viszont kétmeccses előnyt biztosítana számukra a Nyizsnyijjel szemben.

 

Anadolu Efes (török, 4-2) – Dinamo Sassari (olasz, 1-5) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Efes-Sassari mérkőzés egyértelmű esélyese az Efes, nehéz elképzelni, hogy hazai pályán ne török győzelem szülessen. A múlt héten 15 pontos előnyt adott le Kazanyban az Ivkovics-legénység, ebből a vereségből feltétlenül tanulnia kell Saricéknak. Apropó Saric, a török bajnokságot is figyelembe véve nagyszerű meccseket tudhat maga mögött a fiatal horvát játékos, jelenleg ő az Efes legjobbja, és igazolja, hogy jogosak a vele szemben támasztott magas elvárások. A Sassari nem bírt a Nyizsnyij Novgoroddal legutóbb, így matematikailag is biztosnak tűnik, amit eddig is sejtettünk, hogy a szárdok nem fognak továbblépni ebből a hatosból.

 

B-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 1-5) – Limoges CSP (francia, 1-5) (19.30)

Igazi „hatpontos” meccset vív egymással a Cedevita és a Limoges, az utolsó esély ez a mérkőzés mindkét fél számára. A Malaga tegnap nem segített be a két 1-5-ös mérleggel álló csapatnak, hiszen az ALBA Berlin győzni tudott a spanyolok ellen, és már három győzelemmel áll a csoport negyedik helyén. A mérkőzés vesztese tehát bizonyosan búcsút mond a továbbjutási esélyeinek. Mindkét csapat kellemetlen ellenfél volt az előző körben, a Cedevita Malagában, a Limoges pedig a Maccabi ellen nehezítette meg esélyesebb ellenfele dolgát. Nyerniük azonban nem sikerült, de ha ezt a formájukat hozzák, akkor jó kis meccsre van kilátás Zágrábban. 

 

C-csoport
    
Panathinaikosz (görög, 4-2) – FC Bayern München (német, 1-5) (20.00)

A Bayern München egyetlen győzelmét épp a Panathinaikosz ellen szerezte, és most ismételniük kellene a bajoroknak, mindamellett, hogy bíznak a Barcelona Milano elleni győzelmében. Pokolian nehéz dolguk lesz azonban, a Pana eddig hazai pályán nem kegyelmezett egyik ellenfelének sem, ráadásul ha most is nyernének a görögök, akkor páholyból várhatnák a hátralévő három fordulót. A Fenert és a Milanót is triplazáporral múlták felül Diamantidiszék, erre nagyon kell figyelniük a münchenieknek, ellenfelük méregfogát húzhatják ki, ha levédik a távoli dobásokat.

 

FC Barcelona (spanyol, 6-0) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-4) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Barcelona tovább folytathatja menetelését, ezúttal is toronymagas favoritok a katalánok a Palau Blaugranában. A Barca könnyedén nyert múlt héten Münchenben, és erre számítunk a Milano elleni mérkőzésen is. Az olaszok helyzetét ráadásul nagyban nehezíti, hogy a múlt héten, a Fener elleni vesztes mérkőzésen Alessandro Gentile hátsérülést szenvedett, ami után még most sem tud játszani. De nemcsak ő, hanem David Moss is kihagyja a meccset, a helyzet tehát egyáltalán nem rózsás mezőnyposzton az Olimpiánál. A két csapat első meccséhez hasonlóan ezt a derbit is megnézhetjük a DIGI Sport jóvoltából a televízióban.

 

D-csoport

Valencia Basket (spanyol, 1-5) – Galatasaray (török, 3-3) (21.00)

A Valenciának és a Galatasaraynak is nagyon kellene a győzelem az egymás elleni meccsükön. A spanyolok eléggé kilátástalanok eddig a sorozatban, az utolsó szalmaszálat jelenti nekik ez a mérkőzés. A Galata sokkal jobban, 3-3-mal áll ugyan, de tegnap a Laboral Kutxa és a Crvena Zvezda is nyerni tudott, így egyáltalán nem érezheti még biztonságban magát az isztambuli gárda, nagyon izgalmasan alakul eddig ez a csoport. A Valencia hazai pályán várhatóan jóval összeszedettebb lesz majd, mint az eddigi vesztes mérkőzések többségén. Múlt héten az Olympiakosz ellen már felragyogott egy halvány reménysugár a spanyoloknál, ám egyetlen ponttal vereséget szenvedtek Athénban. Szoros meccsre van kilátás, a nagy tét miatt élvezetes csata várható.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

A-csoport
Real Madrid – UNICS Kazany 75-85

B-csoport
Maccabi Tel-Aviv – CSZKA Moszkva 61-84
ALBA Berlin – Unicaja Malaga 79-78

C-csoport
Fenerbahce Ülker – PGE Turow 89-74

D-csoport
Crvena Zvezda Telekom – Neptunas Klaipeda 79-62
Laboral Kutxa Vitoria – Olympiakosz 89-70


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus