Euroliga: Két mai meccs a DIGI Sporton!

Igaz, hogy csak felvételről, de újabb két Euroliga meccset láthatnak a magyar kosárbarátok a TV-ben. A Bayern-Milano rangadó mellett bemutatkozik a DIGI Sport képernyőjén az Olympiakosz is, méghozzá a Neptunas otthonában. A görögökön kívül a CSZKA, a Barca és a Malaga is erős győzelmi eséllyel lép pályára, míg az egyik legígéretesebb derbinek a Laboral-Galata ütközet tűnik. Lássuk, mit érdemes tudni a mai meccsek előtt!

Alapszakasz, 3. forduló

B-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 0-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 2-0) (19.30)

Zágrábban folytathatja menetelését a CSZKA Moszkva, az oroszok toronymagas favoritjai a mérkőzésnek. Milos Teodoszics élete formájában játszik, ezzel csapatát is magasabb szintre helyezi. A Maccabi és a Himki Moszkva elleni rangadókon igencsak meggyőző teljesítménnyel nyert fölényesen a CSZKA, Viktor Hjapa, Nando De Colo, Demetris Nichols és Manuchar Markoishvili hiánya sem látszik a moszkvaiak játékán. Az eddig vezér nélküli Cedevitába visszatér Roko Ukic, így már biztosan összeszedettebb lesz a horvátok játéka, viszont egy szoros meccs ennek fényében is bravúr lenne részükről.

 

Unicaja Malaga (spanyol, 2-0) – Limoges CSP (francia, 1-1) (20.45)

A Malaga számára az ALBA Berlin elleni győzelem után egy újabb kötelezően behúzandó mérkőzés vár a Limoges ellen. Az Unicaja játékosai és szurkolói viszont alighanem lemondanának a múlt hetihez hasonló izgalmakról, hiszen csak Kosztasz Vasziliadisz heroikus triplájával sikerült nyerniük legutóbb. Viszont a hajrában nagyon jól reagáltak a berliniek meglepően jó játékára a hazaiak, ez mindenképpen pozitívum velük kapcsolatban. A Limoges simán húzta be első győzelmét a Cedevita ellen, ezúttal viszont nem ők az esélyesek.

 

C-csoport

FC Bayern München (német, 1-1) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 0-2) (20.15, TV: DIGI Sport 2, felvételről 22.50-kor)

A Bayern München eddigi mindkét meccsét láthattuk a DIGI Sporton, és aligha bánjuk, hogy erre ezúttal is sor kerül. A halálcsoportban a Barca és a Pana ellen is nagyszerű meccset vívtak a bajorok, akik szervezett, kontrollált játékot játszanak, ám nem hiányoznak tőlük az egyéniségek sem, akik rendre meg is villannak. Ilyen például Nihad Djedovics és Dusko Szavanovics, akik clutch triplákkal végezték ki a Panát múlt héten. Éppen a játék ezen elemében tragikus a Milano, hiszen a hármasokat mindössze 22 százalékkal dobják eddig (36/8). Most már nem a vajkezű Keith Langford és Curtis Jerrells alkotják az Olimpia külső sorát, így a kisemberekről is nyugodtan besegíthetnek az ellenfelek védői, ez pedig a mélységi játékot is megöli. Nagy változásra lenne szüksége tehát a Milanónak, ha a sorra érkező kemény ellenfelek ellen sikeresek akarnak lenni.

 

FC Barcelona (spanyol, 2-0) – PGE Turow (lengyel, 0-2) (20.45)

Nem kérdés, hogy a Barcelona és a Turow más-más szintet képviselnek az Euroligán belül is, a katalánok számára kötelező a győzelem a harmadik körben. Az eddigi meccseken a Bayern ellen alaposan megküzdöttek a sikerért Navarróék, Milánóban viszont egészen magabiztosan nyert a Barca. A Turow sem számíthat sok sikerélményre a Palau Blaugranában, a lengyelek minden bizonnyal egy tisztes helytállást is maximálisan korrekt eredménynek tartanának.

 

D-csoport

Neptunas Klaipeda (litván, 1-1) – Olympiakosz (görög, 2-0) (19.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről szombaton 12.05-kor)

A többi nagycsapathoz hasonlóan az Olympiakosz is esélyesként lép pályára ma, Klaipedában azonban maximális odafigyelés szükségeltetik részükről. A Neptunas tipikusan hazai csapat, otthon sokkal jobb teljesítményre képesek a litvánok, mint idegenben. Elsősorban a tripla a nagy fegyverük, erről a Zvezda is tudna mesélni, hiszen egy hete elsősorban a 11 sikeres távolijuknak köszönhetően felülmúlták a belgrádiakat és megszerezték történetük első Euroliga-győzelmét. Printezisz továbbra sem bevethető a görögöknél, de így is hozniuk kellene harmadik meccsüket is, amit a mindenszentek napi ebéd után megnézhetünk felvételről a DIGI Sporton.

 

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 1-1) – Galatasaray (török, 1-1) (20.30)

A játéknap legszorosabb, legkiélezettebb meccse lehet a Laboral és a Galatasaray ütközete, ahol mindkét félnek nagyon kellene a győzelem, hogy ne szakadjanak le az Olympiakosz és a Zvezda mögött. A baszkok erősítettek a héten, hiszen a Lakers és az Efes korábbi kiválóságát, Sasha Vujacicot igazolták le, aki valószínűleg ma már pályára is léphet. Nagy erősítés lehet a szlovén dobógép, ha be tud illeszkedni az idei jó szellemiségű Laboralba. Lamont Hamilton is visszatért már a csapatba, így elég masszív kis alakulat lehet Hanga Ádám tavalyi csapata. A Galata pénzügyi gondjai enyhülni látszanak, november 1-ig kapott haladékot a vezetőség a tartozások rendezésére. Ez a múlt heti két meccs képe alapján lehetséges, hogy meg is történt, hiszen érzékelhető volt a hozzáállásbeli különbség a szezon eleji állapothoz képest.


Élőképes stremek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

A-csoport
UNICS Kazany – Dinamo Sassari 85-62
Anadolu Efes – Zalgiris Kaunas 62-65
Real Madrid – Nyizsnyij Novgorod 112-83

B-csoport
ALBA Berlin – Maccabi Tel-Aviv 69-84

C-csoport
Panathinaikosz – Fenerbahce Ülker 91-73

D-csoport
Crvena Zvezda – Valencia Basket 76-63

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus