Euroliga: Maccabi-Pana klasszikussal folytatódik a Top16

A nemzeti kupahétvége miatti szünet után ma újra útjára indul a labda az Euroligában. A játéknap slágermeccse a Maccabi-Pana ütközet lesz!

Top 16, 8. forduló

E-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 2-5) – Galatasaray (török, 2-5) (18.45)

Bár az E-csoportban már féltávnál körvonalazódni látszik, hogy melyik négy csapat jut majd tovább, ezen a meccsen a győztes még megragadhatja az utolsó utáni esélyt a négy sztárcsapat mögé történő feljebb kapaszkodáshoz. Az első fordulóban a két csapat jó kis meccset játszott egymással, akkor az újjáépülését megkezdő Galata még zárt kapuk előtt jobb hajrájának köszönhetően legyőzte a litvánokat. Most is megvan minden esély rá, hogy felszabadult játékkal rukkoljanak elő a csapatok, hiszen olyan nagy tét nem nyomja a vállukat. Ez pedig remélhetőleg ismét jó meccshez vezet majd, ahol előzetesen a Zalgiris tűnik esélyesebbnek, főként, hogy Carlos Arroyo továbbra sincs bevethető állapotban. A Galata eddig kilenc idegenbeli meccséből mindössze egyet tudott megnyerni, ezen a meglehetősen gyatra statisztikán igyekeznek javítani most.

 

Real Madrid (spanyol, 6-1) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 1-6) (20.45)

A Real Madrid friss kupagyőztesként várja a Crvena Zvezda elleni meccset, miután a királyiak a nagy rivális Barcelonát legyőzték a vasárnapi döntőben. Ezúttal egy teljesen más hangulatú meccs következik Fernandezék számára, melyen a legnagyobb kérdés, hogy fel tudnak e pörögni a spanyolok. A két csapat között hatalmas a különbség jelenleg, a Zvezda nem találja azt a ritmust, amivel a Top 16-ban boldogulni tudnának. Ennek a meccsnek is egyértelműen a Real a favoritja, hatalmas meglepetés lenne, ha a szerbek meg tudnák szorongatni a spanyolokat.

 

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 5-2) – Panathinaikosz (görög, 5-2) (20.45, TV: DIGI Sport 1, felvételről 0.10-kor)

A közelmúlt Euroliga történelmének egyik legpatinánsabb párharca a Maccabi Tel-Aviv és a Panathinaikosz összecsapása, hiszen a 2000-es években a 16 alkalomból 9-szer ez a két csapat hódította el a trófeát. Ebben a szezonban is nagyszerűen játszik mindkét gárda, a várakozáson és a keretek erősségén felül teljesítenek. A két csapat a második helyért van nagy harcban pillanatnyilag a Real Madrid mögött az E-csoportban, és ennek a meccsnek biztosan nagy jelentősége lesz a végelszámolásnál köztük. Az első fordulóban hatalmas küzdelemben a Pana nyert 83-76-ra, így ha a görögök újra győzni tudnának, akkor kétmeccses előnyre tennének szert riválisukkal szemben. A Maccabinak akkor sikerülne ugyanez, ha legalább 8 ponttal bizonyulnának jobbnak, így tehát érdekes meccsre van kilátás. Mindkét csapat dolgát nehezíti sérülés, a Maccabiban Sylven Landesberg biztosan nem játszik, Big Szofo pedig erősen kérdéses. A Panában DeMarcus Nelson nem hadra fogható, a palánk alatti sor megerősítésére hozott Gani Lawal viszont bemutatkozhat a Zöldeknél.

 

F-csoport

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 2-5) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-6) (18.00)

Alsóházi rangadót rendeznek az F-csoport nyitómeccsén, hiszen a Nyizsnyij Novgorod fogadja az eddig kiábrándítóan szereplő Milanót. Az itáliaiak ráadásul a hétvégén a szintén volt euroligás Sassari ellen elbukták a kupadöntőt is, így tovább tart a Banchi-legénység szenvedése. A két csapat januári meccsén hatalmas verést (59-79) mértek az oroszok a Milanóra a lombard fővárosban, és a taljánokkal kapcsolatban azóta is inkább csak negatív szenzációkról számolhatunk be. Tarance Kinsey kihagyott néhány meccset az elmúlt hetekben, és játéka most is kérdéses a Novgorodban, ez azért átírhatja valamelyest az esélyeket ezen a meccsen, mely alapesetben inkább a hazaiaknak kedvez.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus