Az olasz meló - Parádéztak az ex fehérváriak!

Ha csapata győzelmének nem is mindegyikük örülhetett, egykori légiós kedvenceink többségében nagyszerű produkciót nyújtottak a kissé hosszúra nyúló olasz kosaras hétvégén. Közöttük is kiemelkedő volt az Alba Fehérvár bajnokcsapatának két "exe": Damian Hollis fontos rangadón volt a Biella vezére, míg Brandon Wood 35 pontos parádéja nemcsak saját szezoncsúcsot jelentett, hanem a LegaDue Silver 4. fordulójának legjobb dobóteljesítménye is volt.

BEKO Serie A

Enel Brindisi (2-1)– Vanoli Cremona (0-3)   96 – 74

A lett Ernest Kalve (Szolnok) ismét ott volt a Vanoli Cremona kezdőötösében, de az egyik legjobbját, Brian Chase-t ezúttal nélkülöző vendég Cremona komoly vereségét ő sem tudta kozmetikázni. Kalvét ezúttal is a négyes poszton szerepeltette mestere, a lett „magas” 21 perc alatt szerzett 9 pontja és 2 lepattanója is saját szezonrekord. A Cremona 3. vereségével az utolsó helyre csúszott le a Serie A tabelláján.

(Jeff Viggiano és csapata, a Montepaschi Siena hétfő késő este a Virtus Bolognát fogadja, a soproniak egykori dobógépének teljesítményéről így majd a Serie A 3. fordulójának keddi összefoglalójában számolunk be.)

LegaDue Gold

Angelico Biella (3-1) – Expert Napoli  (2-2)  76-73

A Torino elleni derbi győzelmet követően újabb fontos rangadót nyert meg Damian Hollis és csapata, az Angelico Biella. Ezúttal az alaposan megerősített Napoli hajtott fejet Biellában (3 ezer néző előtt). Pedig nem volt egyszerű dolguk Holliséknak, a magyar útlevéllel is bíró egykori fehérvári kedvencnek pedig különösen nehéz feladat adatott meg: azt a Kyle Weavert kellett őriznie, aki 74 mérkőzés erejéig az NBA-ben (Oklahoma City Thunder, Utah Jazz) is  parkettre lépett. Hollis remekül teljesítette a rá kiszabottakat, nemcsak a Nápoly amerikai sztárját vette le a pályáról (Weaver végül csak 7 pontig jutott), hanem saját 19 pontjával (mellette 4 lepattanót szedett le) győztes csapata legjobbja is volt.

Legadue Gold tabellájának állása a 4. fordulót követően

 

LegaDue Silver

Basket Recanati  (2-2) - Enegan Firenze (1-3)   80 - 79

Hiába tartotta 40 percig a pályán Brandon Woodot Gabriele Giordani, a Firenze szakvezetője, és hiába szórt az Alba Fehérvár immáron egykori hátvédje  35 pontot (+7 lepattanó), az extra teljesítmény (saját szezoncsúcs + forduló legjobbja) csak arra volt elég, hogy a végig a vendéglátója után futó firenzeiek az utolsó negyedre szorossá és izgalmassá (néhány másodperccel a vége előtt akár győzelmet is megszerezhették volna, de Simoncelli elhibázta a döntő dobást) tették a találkozót. Wood mögött Kyle Swanston (Kaposvári KK) volt a Firenze legjobbja, ehhez most 12 pont (3 lepattanó+3 assziszt) is elég volt.

Paffoni Omegna (3-1)   - Bawer Matera (2-2)  92 – 65

Nem az ex-körmendi Kyle Austinon múlott a Matera súlyos veresége, Austin újra dupla duplát szállított, 19 pontja, 10 lepattanója és 2 blokkja a legjobb teljesítmény volt a dél olasz klubnál. Nem ment ilyen jól a szegediek egykori üdvöskéjének, Anthony Jones-nak, 10 pontja és 4 lepattanója mellé nem kevesebb mint 8 eladott labda párosult, így hétvégi összteljesítménye nagyon gyengére sikeredett.

Modus FM Roseto (3-1) - Dinamica Mantova (2-2)  81 - 55

Saját közönsége (1800 néző) előtt gálázott a Roseto, a gálaelődás fő primadonnája pedig az ex-pécsi Alex Legion volt, aki Austinhoz hasonlóan dupla-duplát hozott: 27 pontja mellé 10 lepattanót szedett le. A bajnokság talán eddigi legnagyobb meglepetése a Roseto, és különösen Legion ragyogó szereplése, a Mecsekalján nemcsak pontjaival, hanem néhány furcsa és nem épp profihoz méltó húzásával is nyomot hagyó Legion Olaszországban eddig szárnyal, mind pontszerzésben (19.3) - ott a 9. -, mind lepattanózásban (10.8)  - ott a 3. -, ott van a liga legjobb 10 játékosa közt!

Proger Chieti (2-2) - Acmar Ravenna (3-1)  83 - 88 hu.

Hosszabbítás után, hazai csarnokában, 1700 néző előtt kapott ki a Proger Chieti a 3. vonalban nagyszerűen menetelő Ravennától. A tavaly még Körmenden szereplő Matthew Shaw 19 pontjával és 8 lepattanójával (mindez összesen 22 teljesítmény-indexpontot ért) a pályán lévők (mindkét csapatot figyelembe véve) legjobbja volt. 4 fordulót követőn Shaw 71.5%-os hatékonyságával a LegaDue Silver mezőnyből legpontosabban célzó dobója.

Basket Nord Barese (3-1) - Mobyt Ferrara (2-2)  113 - 116   2hu.

Szintén hazai pályán és szintén hosszabbítás (kétszeri!) után, óriási mérkőzésen vesztette el veretlenségét a harmadosztály tabelláját eddig makulátlan mérleggel vezető Torrente Basket Nord Barese. Az egykori debreceni, Darren Moore 17 ponttal és 4 lepattanóval segítette a hazaiakat.

A Legadue Silver  tabellájának állása a 4. fordulót követően

 

fotók: affricobasketfirenze.com, rosetosharks.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus