A Juventus FC a kosárlabda Euroliga felé kacsintgat?

A Juventus FC Twitterén megjelent egy Juventus-kosármez képe, mellette a rejtélyes információ: július 25-én nagy bejelentés várható.

A TuttoSport olasz sportnapilap és a Sportando portál információi szerint a FIAT Torino elsőosztályú kosárcsapatába szállhat be a Juventus FC, a hírek szerint Andrea Agnelli, a klub elnöke már találkozott az Euroliga első emberével, Jordi Bertomeu-val, mivel záros határidőn belül fekete-fehér Euroligás csapatot szeretnének látni Torinóban. 

A FIAT és a Juventus tulajdonosi köre az Agnelli-családon keresztül fonódik össze, az autógyártó a kosárcsapat névadó szponzora, ráadásul az utóbbi hetekben több, meglepő igazolást is végrehajtottak, amielyek közül a legnagyobb a korábbi NCAA-t (1988), NBA-t (2004) nyerő edzőlegenda, Larry Brown megszerzése. 

Bár az olasz ligában mindössze a 11. helyen végeztek, 2018-ban a klub története során elhódították az olasz kupát, és a következő évadban már az Euroliga előszobájának számító EuroCupban indulnak. Csarnokgondjaik biztosan nem lesznek, mivel a EuroCup miatt a 2018-19-es évadtól a 9200 fő befogadására alkalmas PalaVela csarnokban játszanak majd. 

A Torino keretében több olasz válogatott (a center Marco Cusin és az irányító, csapatkapitány Peppe Poeta) mellett ott van az argentin olimpiai bajnok, NBA-veterán Carlos Delfino, illetve több, NBA-ben megfordult kosaras is (Jaylen Morris, James Michael McAdoo), illetve az idei draft 51. helyén kihúzott Tony Carr. Érdekesség, hogy a mentális problémái és súlyos repülésiszonya miatt a Houston Rocketstól korábban eltanácsolt, 2016-ban a kanadai bajnokságban visszatérő és MVP-címet szerző Royce White is a keret tagja. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus