A ligatörténet egyik legjobban védekező sztárcsapata lehet a Clippers?

Az újjáalakult Clippers a félelmetes támadófegyverek mellett olyan védőötöst tud felküldeni a pályára, amely az összes ellenfelet képes dominálni.

Láttunk már az NBA-ben jónéhány olyan gárdát, amely védekezéssel és csapatmunkával ért fel a csúcsra, vagy legalábbis annak közelébe, korábban a 80-as évek végének Bad Boys Pistons-a, később a 2000-es évek Detroitja, illetve a Grit and Grind-féle Grizzlies, de olyan összetétel nagyon ritka, ahol emellett sztárok is vannak, akik ráadásul kiváló védőjátékosok. 

A 2008-as Boston (Rondo, Allen, Pierce, Garnett, Perkins összetételben) és talán a 2010-es évek elejének Miamija (Chalmers, Wade, James, Battier/Haslem, Bosh) hasonlítható a jelenlegi LAC-hoz ebből a szempontból, hogy egy elöl-hátul brutálisan hatékony ötöst tudnak feltenni a pályára, talán csak Lou Williamst kell picit bújtatni - ebben hasonlítanak a Warriors Hampton's Five-jához, ahol hátul Curry volt a gyengébb láncszem (Curry-Thompson-Iguodala-Durant-Green). 

A Clippersnek tehát megvan a maga death line-upja: a támadásért felelős Lou Williams mellett Patrick Beverley, Kawhi Leonard, Paul George és Montrezl Harrell személyében. Támadásban be lehet tenni a triplavágó Landry Shamet-t, míg ha védekezésben kell erősíteni, akkor bármikor jöhet a padról a 3-D specialista (egykoron Pakson is megfordult) Rodney McGruder, Mo Harkless, az újonc Mfiounde Kabengele (Dikembe Mutombo unokaöccse...), de JaMychal Green, Jerome Robinson, Sindarius Thornwell, Tyrone Wallace és Ivica Zubac is odateszi magát védőoldalon. 

Nyilván ma még csak elmélet mindez, de érdemes csemegézni az alábbi videóból, hogy nagyjából milyen csapat lesz az új, bajnokesélyes Clippers, amiben négy nagyszerű védő játszik:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus