A védőzseni Maurice Cheeks edzőként is el tudta lopni a showt

Maurice Cheekset beiktatták a Hall of Fame-be - Cheeks csendes típus, de még himnuszt is hajlandó énekelni tömeg előtt, ha ezzel segíthet valakinek.

2003-ban történt az eset, a a Portland hazai pályán fogadta a (szintén idén Hírességek Csarnokába beválasztott) Steve Nash vezette Dallast, amely 2-0-ra vezetett a párharcban. A Trail Blazers vezetőedzőjeként Cheeksnek nem volt könnyű estéje, de nála is rosszabb napja volt Natalie Gilbertnek. A 13 éves tehetség énekelte a himnuszt a mérkőzés előtt, de influenzával küszködött, és egyszercsak elvesztette a fonalat - hirtelen senki nem tudta, mi legyen, amikor megjelent mellette Cheeks, megnyugtatta, majd elkezdte neki mondani a szöveget, így végül egészen vállalhatóan sikerült a himnusz befejezése. Cheeks több tévéműsorba is meghívást kapott az esetet követően, ahol elmondta, hogy neki is volt egy hasonló korú lánya, és arra gondolt, mit tenne, ha az ő gyermeke állna ott ilyen helyzetben 20 000 ember előtt. 

A Portland egyébként elvesztette a meccset, de később 0-3-ról 3-3-ra egyenlített ki, és kis híján az első csapat lett, amely 0-3-ról fordított meg egy párharcot az NBA történetében. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus