Andre Drummond barátkozik a hárompontosokkal

A Pistons centere egy nyári bajnokságban villogott a triplavonalon túlról - nevethetnénk, hogy ez nem az NBA, ha nem történt volna valami hasonló két éve a büntetőivel. 

Drummond két évvel ezelőttig a ligatörténet talán legrosszabbul büntetőző játékosának számított, öt év alatt a 41.8%-os szezonátlag volt a legjobb tőle, négyszer a 40%-ot sem érte el. Két évvel ezelőtt nyáron ráfeküdt a büntetőzésekre, és az ő szintjén parádésat fejlődött, hiszen 2017/18-ban 60.5%-ot, 2018/19-ben 59%-ot hozott a vonalról. Ez már az a szint, amikor annyira nem éri meg hekkelni, mert benne van a kezében, hogy bedobja mindkettőt. 

A triplázása is igen érdekesen alakult, hiszen első hat szezonjában összesen 30-szor emelte rá a triplán kívülről, tavaly viszont már 38-szor - igaz, hogy csak öt labdája akadt be. A liga egyértelműen a jó kinti dobó magasemberek felé mozdult el az elmúlt években, gondoljuk csak Brook Lopezre, aki első nyolc (!) profiévében összesen 31-szer szúrta rá kintről, és mindössze 3-szor talált be - hogy aztán az elmúlt három évben 1224 (!) hármast engedjen el. Ebből 433 be is ment, ami több, mint 35%-os pontosság. Elképzelhető, hogy Drummond is valami hasonló stílusváltásra készül?

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus