Az év bunyója a Fülöp-szigetek - Ausztrália vb-selejtezőn

Kevesebb, mint három negyedig tartott a Fülöp-szigetek - Ausztrália világbajnoki selejtező - 13 kiállítás, térdrúgás, hatan egy földön fekvő ellen, Andray Blatche és Thon Maker a sűrűjében, Matthew Dellavedova pedig csak epizódszerepben. Az ausztrál szövetség már elnézést kért.

Ma rendezték a Fülöp-szigetek - Ausztrália világbajnoki selejtezőt, amely a vendégek 89-53-as győzelmével zárult.

Ez még viszonylag kevés lenne ahhoz, hogy főcímet kapjon a mérkőzés, ám akkor már érdekesebb a dolog, ha hozzátesszük, hogy kevesebb, mint három negyedig tartott a szó szoros értelmében vett ütközet - a harmadik felvonás közepe táján kirobbant egy óriási bunyó:

A folytatásban 4 ausztrál és 9 filippinó játékost állítottak ki, így 3 az 5-re folytatódott a mérkőzés, amely később 2 az 5-re, majd 1 az 5-re módosult kipontozódások után, így a találkozót a játékvezetők lefújták - ám itt egészen biztosan nem lesz vége a történetnek, a FIBA már most elkezdte vizsgálni az ügyet, amelyben komoly büntetéseket oszthatnak ki.

Érdekesség, hogy a jelenlegi vagy volt NBA-sek közül Thon Maker és Andray Blatche is az események központjában volt, a finoman szólva is kérdőjeles megítélésű Matthew Dellavedova viszont egyáltalán nem.

Az ausztrál szövetség kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy nagyon sajnálják a mai eseményeket és azt, amilyen szerepet vállaltak ebben. Nem ilyen hozzáállással kellene sportolni, és ők pláne nem így akarnak kosárlabdázni. Elnézést kértek a szurkolóiktól, és várják a büntetést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus