Ben Simmons dolgozik a dobásain - de mikor mutatja be élesben?

Ismét kijött egy videó, amelyen Ben Simmons a nemezisének számító hárompontosokat gyakorolja edzésen - megnéztük, eddig ebből mi jött át a pályára.

A kérdésre a válasz röviden: nem sok. A Philadelphia 76ers fiatal klasszisa a korábbi videók és interjúk tanulsága szerint igyekezett alaposan ráfeküdni a kinti-középtávoli dobásokra, illetve a büntetőkre, hiszen mindhárom szegmensben komoly hiányosságai voltak tavaly: nem volt sikeres hárompontosa, összesen 12 kísérletéből is szinte mind olyan helyzet volt, amikor muszájból kellett vállalkoznia, a középtávoliakat sem nagyon emelte rá, a büntetőket pedig 56%-kal dobta az alapszakaszban (a playoffban utóbbi már az elfogadható 70% környékére emelkedett). 

A Sixers a kínai túrával le is tudta az idei előszezont, és bár ezeken a meccseken a húzóemberek jóval kevesebb percet, ezáltal dobáskísérletet jegyeznek, valami támpontot már adhatnak a jövőre nézve. Simmons a látottak alapján nem igazán lépett előre: a négy meccsen 22-31 perc között játszott, összesen 106 perc alatt nem volt triplakísérlete, a büntetőket pedig 8/14-gyel dobta, ezzel szinte telibe is trafálta a tavalyi alapszakasz-átlagát.

Ennek tudatában érdemes megnézni a videót:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus