Ezért működött jobban a Warriors támadójátéka

Összességében jóval eredményesebb volt a döntő második meccsén a GSW a Raptors védekezése ellen, mutatjuk, hogy miért.

Arról már írtunk, hogy a negyedik negyedben, Klay Thompson kidőlését követően milyen védekezést húzott elő Nick Nurse és a Toronto, amellyel gyakorlatilag lenullázták a GSW-t, de egészen addig sokkal hatékonyabban működött a Warriors támadójátéka a második meccsen, mint az elsőn - amíg elsőre 0,84 pontot szerzett a gárda a félpályás labdabirtoklásaiból átlagosan, addig a legutóbbi derbin ez a szám már 1,07 volt.

Először is: DeMarcus Cousins kezdőbe állítása kiváló húzásnak bizonyult Steve Kerrtől. Rá figyelni kellett a Torontónak, pozícióból kiválóan passzolt és főleg Klay Thompsonnal volt meg a jó összhang - az sem véletlen egyébként, hogy az első meccsen is főleg Thompsonnal együtt használta Cousinst Kerr. A második negyedig a center pontot nem szerzett, de ott Kerr hívott rá egy játékot, amelyből faultot harcolt ki, ezzel pedig kicsit "beindította" játékosát ezen a téren is - Cousins egyébként most védekezésben is kiválóan mozgott, a pick-and-rollok után Lowryék előtt tudott maradni, jól védte a gyűrűt, itt sem volt vele nagy gond.

Másodszor: Curryt elkezdték üres elzárásokra használni. A kétszeres MVP-nek nem derogál hatalmas munkát végezni labda nélkül és mivel a Raptors nagyrészt rá figyelt, ezt igyekezett kihasználni Kerr azzal, hogy Curry elzárta valaki emberét és mivel a saját védője nem váltott, egy jó ütemben érkező passzal könnyű dobáshoz juthatott a "felszabadított" társ. Kérdés, hogy a Toronto reagál-e ezekre legközelebb váltásokkal, amikből viszont Currynek kedvező matchupok jöhetnek ki.

További változás volt az, ahogy a GSW reagált arra, ahogy a Raptors nyomás alá helyezte a labdás embert - Iguodaláék sokkal jobban olvasták a szituációkat, leütésből dolgoztak, Greennek és Cousinsnak is volt kosara abból, hogy a túl közel álló védőt megverte lábon. Az alábbi videóban egy Bogut-alley-oopot is kielemez Coach Daniel, ahol tökéletesen látszik, hogy nem véletlenül vannak ott a GSW-játékosok a figuránál, ahol - Iguodala és Green, mint passzoló, tudják, hogy mit fog reagálni a védekezés, az egyetlen olyan ember (Siakam) pedig, aki besegíthetne a festékbe, Klay Thompsont fogja, akiről nem lehet lesegíteni. Hogy mi a következtetés? Bármivel próbálkozik egy védelem (nyomás a labdán, visszahúzódás, dobók feladása, bármi), ez a Warriors megoldást fog találni - az más kérdés, hogy ha Thompson sincs Durant mellett, akkor is igaz-e ez az állítás...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus