Greg Oden még mindig próbál rombolni a palánk alatt

Igaz, már "csak" félpályára játszik a BIG3-ben a 2007-ben 1/1-en draftolt center, de becsülettel teszi a dolgát a festékben.

Greg Oden azoknak a játékosoknak a sorát gyarapítja, akik esélyt sem kaptak a sorstól, hogy megmutathassák tehetségüket a legmagasabb szinten. Az NCAA-ben hiába tarolt és draftolták Kevin Durant előtt, szó szerint pár olyan meccs jutott neki, amikor egészségesen és jó formában játszhatott az NBA-ben. Eéső szezonját rögtön kihagyta egy mikrotörés miatt, amit a jobb térdében fedeztek fel, aztán eltört a bal térde, majd még két mikrotörést kellett megműteni a térdeiben - a két artroszkópos, kisebb műtét ezek után már szinte szóra sem érdemes. 

A 2013-14-es szezonban, a Miami színeiben kapott utoljára lehetőséget, de nem jött össze neki az aranygyűrű sem - utána még egyszer próbálkozott 2015 nyarán, de nem kapkodtak érte, így Kínában töltött el egy szezont, mielőtt visszavonult volna a profi, nagypályás kosárlabdától. Tavaly újra labdát ragadott és játszott a 2 millió dollár összdíjazású, a "győztes mindent visz" típusú The Basketball Tournamenten, most pedig a BIG3-ben kosarazgat. 

Oden 2015-ben bűnösnek vallotta magát, mivel megütötte volt barátnőjét - szerencsére ott volt a mélypont, azóta már megházasodott, családja van, az elmúlt három évben pedig visszatért az Ohio State-re, és idén tavasszal le is diplomázott, úgy tűnik, az életre sínre került.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus