Ja Morant rendesen felszívta magát James Harden "védekezésén"

A Grizzlies újonc irányítójának a meccs elején nem tetszett, hogy Harden nem védekezett rajta, onnantól kezdve egy célja volt: minél megalázóbb kosarakat szerezni vagy dobatni a csapattársaival.

Az első negyed elején jártunk, amikor Harden csak beijesztett egy védekezés helyett - a triplát bevágó és visszafutó Morant csak annyit mormogott: "meséljetek rólam ennek az anyaszomorítónak", és aztán futószalagon jöttek az irányító egészen látványos megoldásai: hát mögötti passz, alley-oop, a végén pedig nagyon fontos pillanatban egy stepback tripla Hardenről. 

A Grizzlies egyébként zsinórban hatodszor győzött, és már playoff-helyen áll. Morant eddig 29.5 perc alatt 17.8 pontot átlagol (48.4% mezőnyből, 39% tripla, 80% büntető), mellette kioszt 6.9 gólpasszt és lekap 3.4 pattanót is, illetve meccsenként van egy labdaszerzése is - így féltávnál már csak elvesztheti az Év Újonca Díjat. Csak összehasonlításképpen, 100 támadásra vetítve 28 pontot, 10.9 gólpasszt és 5.4 lepattanót jegyez, ugyanezek a számok Luka Doncic esetében 31.9, 9.0 és 11.8, Trae Young esetében 28.6, 12.1 és 5.6 voltak újoncévükben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus