Russell Westbrook megkapta a 0-s mezt, bemutatták Houstonban

Russell Westbrookot jó hangulatú sajtótájékoztatón mutatta be Daryl Morey a Rocketsnál - az irányító nem felejtett el köszönetet mondani a Thundernek sem.

Westbrook elmondta, hogy borzasztó nehéz volt a távozás OKC-ből, hiszen tinédzserként érkezett a városba és gyakorlatilag ott nőtt fel, ráadásul a klub kivétel nélkül mindig segítette abban, hogy fejlődjön, mögötte álltak, ezért maximálisan köszön mindent a maga és családja nevében. 

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés egy nagyvárosba, illetve sport szempontjából nagyvárosba kerülni, ahol rengeteg más major csapat is van, röviden válaszolt: nagyon durva. Utána hozzátette, hogy Los Angelesben azért hozzászokott a nagyvárosi élethez, ez nem jelent újdonságot, de egy ilyen városban játszani nyilvánvalóan egy teljesen új élmény lesz. 

Kérdezték arról is, hogy mit mondana a houstoni drukkereknek, akik csak a pálya másik oldalán, ellenfélként ismerik, mire számítsanak tőle, ezt is viccel ütötte el - annyit mondott, hogy "rendes fickó vagyok". Aztán hozzátette, hogy azt szeretné, ha megértenék, ő is csak egy normális ember a hétköznapokban, míg játékosként folyamatosan hajt, megy előre, győzni akar, és ezért mindent meg is tesz, erre számíthatnak Houstonban is. 

Westbrook természetesen megkapta azt a kérdést is, hogy hogyan tudják megoldani a labda-kérdést, hiszen Harden is labdadomináns játékos - a hátvéd annyit mondott, hogy ők ketten régóta jóbarátok, és egyébként ez egy csapatjáték, ők pedig már játszottak együtt OKC-ben. Azt is kiemelte, hogy a csapatnak egy célja lehet, a bajnoki cím, és ennek fognak mindent alárendelni. Westbrook szerint ő is tud labda nélkül játszani, illetve a játéknak több olyan aspektusa is van, ahol nagy segítségére lehet a gárdának. 

A teljes sajtótájékoztató: 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus