Thon Maker megtalálta a helyét, a Pistons szezonjának megmentője lehet?

Thon Makert 2016-ban draftolta a Bucks, de nem tudta megmutatni, mit tud - Detroitban két hét alatt beváltotta a reményeket, ma például egy győztes triplával.

Maker családjának nem volt egyszerű élete, hiszen a polgárháború sújtotta Szudánból kellett elmenekülniük Ugandába, majd Maker ötéves korában befogadta őket Ausztrália. Itt rendeződött a sorsuk, a tehetséges Makert (és öccsét, Matur Makert) már korán felkarolták, az Egyesült Államokban és Kanadában járhatott középiskolába, és 2015-ben el is végezte a gimnáziumot. Ekkor teljesen unorthodox módon nem ment egyetemre, hanem még egy évet eltöltött a középiskolában poszt-graduális képzésekben, és 2016-ban így jelentkezett a draftra.

A draftfelmérőkön kiválóan szerepelt, és bár a korával kapcsolatban a többség úgy vélte, hogy közelebb van a 23 évhez, mint a hivatalos 19-hez, több gárda is tervezte a leigazolását már a lotteryben. A Milwaukee Bucks Giannis Anterokounmpo sikerén felbuzdulva 1/10-zel vitte el, ám Maker nem igazán tudta beverekedni magát a rotációba - voltak remek meccsei, de konzisztensen nem tudott jól teljesíteni. A februári deadline idején került Detroitba, ahol először egy őrületesen nagy blokkal (amit több foga bánt), ma hajnalban pedig egy meccsnyerő hármassal jelentkezett. A vezetőedző Dwane Casey szerint Maker lendülete és tehetsége hiányzott eddig a Pistonsból...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus