A magyar srác ma kezdi NCAA-karrierjét!

Máról holnapra virradóra, egészen pontosan 05:00-től bemutatkozik a világ legerősebb amatőr, illetve egyetemi bajnokságában, az NCAA-ben egy nagyon tehetséges, budapesti születésű magyar-amerikai srác, Rosco Allen. A PAC 12 Konferenciában szereplő Stanford elsőéveseként máris egy nagy riválissal, az USC-vel méri össze tudását honfitársunk csapata, méghozzá nem is akárhol, a Golden State Warriors NBA-csapatának csarnokában, az oaklandi Oracle Arénában. A találkozót itthonról is élőképpel lehet megtekinteni!

Az NCAA idénye ma kezdődik a korábban a MAFC Kosársuli növendékeként induló Rosco Allen számára, aki azóta már háromszor lett Nevada Állam középiskolai bajnoka, mostantól pedig az NCAA egyik elit konferenciájának pedigrés csapatát, az utóbbi években többek közt Landry Fields, Brook Lopezt, Robin Lopezt és a Collins-ikreket az NBA-nek adó, nagyon magas tanulmányi követelményeiről és oktatási színvonaláról ismert intézményt képviseli majd társaival. A Stanford Cardinal jelenlegi vezetőedzője az a Johnny Dawkins, aki egykor a San Antonio Spurs, a Philadelphia 76ers és a Detroit Pistons mezeit is felhúzhatta magára a világ első számú kosárlabdaligájában, most pedig a Duke-nál szerzett segédedzői tapasztalatait igyekszik kamatoztatni a magyar Allent is felvonultató egyetemi gárdánál.

Az első ellenfél az USC, teljes nevén a University of Southern California, mely szintén jó nevű intézménynek számít a tengerentúlon, remek kosárlabdaprogrammal. OJ Mayo, Nikola Vucsevics, Taj Gibson, Brian Scalabrine, DeMar DeRozan és Nick Young is itt volt egyetemista az utóbbi évek ismertebb NBA-s kosarasai közül, tehát látható, hogy elég jó a "kimenet" mindkét intézménynél és az egyetemi oktatás mellett igen magas szintű kosárlabda edzéseken vesznek részt a leendő profi játékosok.

A 208 centis Rosco Allen 13 évesen települt át az Egyesült Államokba, pontosabban a Nevada Államban található Las Vegasba, ahol a Bishop Gorman Középiskola egyik legjobbja volt a tavaly év közben nagyon sokáig az 1.(!) számú leendő NCAA-s tehetségének rangsorolt Shabazz Muhammad mögött, s a remek labdakezeléssel megáldott, nagyon intelligens magyar-amerikai srác 14 pont feletti átlaggal, valamint meccsenként több, mint 7 lepattanóval és 4,2 gólpasszal volt meghatározó embere a 2012-ben (is) állami bajnoki címet szerző középsulinak. Azért, hogy a Stanfordon megfelelő játékideje lehessen és már újoncként (Freshman) is nagy szerep hárulhasson rá olyan nagynevű egyetemek ösztöndíj-ajánlatait utasította vissza, mint a North Carolina, a UCLA, az Arizona, az Arizona State, a Lousville, valamint a mai rivális, USC, de a Texas, a UNLV és az Oregon is szívesen látta volna soraiban a budapesti születésű tehetséget.

Egy kis kedvcsinálónak egy videó Rosco Allen mozdulatairól, természetesen még a középiskolából:

A mérkőzés hajnali 05:00-tól erre a linkre kattintva lehet élőképpel követni!

Hajrá Rosco, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus