Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 18. forduló

Szombaton és vasárnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 18. körét - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Alba Fehérvár (14-3, 1.) - JP Auto - JKSE (6-11, 11.)
2017.02.11., szombat, 18:00

A Jászberény legutóbb egészen jó játékkal verte az ASE-t, az új igazolás, Saddler is hozta magát, a magasemberek közül most Sztamenkovics volt kiemelkedő, ettől függetlenül ezen a találkozón túl nagy teher nincs rajtuk, nyugodtan játszhatnak, hiszen ha kikapnak, az is csak a papírforma. A listavezető legutóbb a jó formában lévő Sopront győzte le, de intő jel volt, hogy a zóna ellen mennyire nem tudtak támadásban mit csinálni, ez a vendégek számára támpont lehet, hogy mivel próbálkozhatnak. Ettől függetlenül a hazai pályán eddig egyetlen vereséget begyűjtő, jóval mélyebb állománnyal rendelkező listavezető az egyértelmű esélyes - az érdekes kérdés lesz, hogy a múlt héten igazolt Alhaji Mohamed játszik-e, és ha igen, kinek a helyén, de ez papíron annyira nem boríthatja a dolgokat, hogy itt ne székesfehérvári győzelem szülessen.

Atomerőmű SE (5-12, 12.) - Kaposvári KK (11-6, 5.)
2017.02.11., szombat, 18:00

Az ASE Teo Cizmic kinevezése óta összeszedte magát, de a sérülések miatt egyelőre még teljes kerettel nem állhattak ki, 5-6-7 fős rotációkkal kellett dolgoznia Cizmicnek, ami az előző két körben ki is ütközött. A Kaposvár a Sopron elleni vereség után három mérkőzést nyert zsinórban, Jászberényben ráadásul sokpontos, a Pécs ellen pedig pontszegény találkozót húztak be. Nagyon sok függ attól, mennyien és mennyire tudtak felépülni a Paksnál, mert a vendégek kerete mélyebb, és ez a mérkőzés végén döntő lehet, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy új irányítójuk van Talor Battle személyében - ő a korábbi szintjén kategóriákkal jobb játékos volt Hillnél, kérdés, hogy a sérülése után, ennyi kihagyással a háta mögött milyen formában van. Ha Watkinst kicsit jobb állapotba hozták, ne adj' Isten Medve és/vagy Will felépült, akkor bőven kétesélyes a meccs, ha nem, akkor a hazaiak csak abban bízhatnak, hogy Battle-lel lesz annyi a kezdőötösben, hogy végigbírják az iramot a Kaposvárral.

Falco KC Szombathely (11-6, 3.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8-9, 9.)
2017.02.11., szombat, 18:00

Az utolsó két meccs nem jött össze a Szedeáknak, de a magasembereknél óriási gondjaik voltak Juhos sérülése, illetve Sulovics kiállítása miatt. Utóbbi most visszatérhet, és ha előbbi is felépült, akkor velük kiegészülve okozhat gondot a vendég gárda a dobogóra fellépő Falcónak, de papíron egyértelműen a szombathelyiek a mérkőzés esélyesei. Szrecsko Szekulovicsék 3 meccset nyertek zsinórban, otthon ráadásul az Albát és a Szolnokot intézték el, a bajnokság talán két legnagyobb esélyesét. Hazai pályán 9-0-s mérleggel rendelkeznek, úgyhogy egyértelműen nekik áll a zászló az idegenben csak 1-6-ra álló Lazics-legénység ellen.

KTE-Duna Aszfalt (8-9, 10.) - PVSK-PANNONPOWER (9-8, 7.)
2017.02.11., szombat, 18:00

Szoros mérkőzésre van kilátás Kecskeméten, ahova az utóbbi hetekben elég sok arcát megmutató Pécs látogat. A hazaiak az ilyen mérkőzések nagy mesterei voltak eddig idén, 6-2-vel állnak otthon, lényegében az összes ilyen jellegű, hasonló erejű csapat elleni hazai találkozójukat hozták, de Djukanovics legutóbb nem tudta vállalni a játékot - elvileg az irányító játszani akart már Körmenden is, de az orvosok nem engedték. Az előző fordulóban azonban megsérült Ivosev is, és a hírek szerint ő most nem léphet majd pályára. A vendégeknél rengeteg hiba volt a Kaposvár elleni meccsen, védekezésben odatették magukat, de a támadójátékukba borzasztóan sok baki csúszott akár a dobásokat, akár az eladott labdákat nézve. Ennél is nagyobb gond lehet, hogy Sejfic megsérült, így a kezdő center biztosan nem játszhat most, nélküle pedig egy elég komoly fegyver esik ki. A hazai pálya miatt a KTE esélyesebb valamivel, de a kulcs az lesz, hogy melyik csapat hogyan tudja lereagálni, hogy egyik legjobb játékosa kiesett.

Szolnoki Olaj KK (10-7, 6.) - MAFC (3-14, 14.)
2017.02.11., szombat, 18:00

Ez elég egyértelmű összecsapásnak tűnik megint, hiszen hiába nyerte a MAFC az első idei egymás elleni mérkőzést, a fővárosiak most 4 meccses vereségsorozatban vannak, ráadásul az előző körben a nagy rivális Vasastól kaptak ki, önbizalom terén sem biztos, hogy a legjobb állapotban vannak. A Szolnok ugyan szintén zakózott Szombathelyen, de kategóriákkal jobb formában voltak előtte mostani ellenfelüknél, az állományuk papíron továbbra is sokkal jobb, és az utóbbi egy hónapban már nemcsak a feltételezett elköltött összeg alapján lehet ezt mondani, hanem az alapján is, amit a pályán láthattunk a címvédőtől. Tóth Ádám ugyan rengeteget kihagyott az utóbbi hetekben, de teljesen függetlenül az ő játékától vagy attól, hogy a hét elején visszahívott Aleksza Popovics hogyan tér vissza a klubhoz, az Olajnak ezt be kell húznia.

Vasas Budapest (4-13, 13.) - Sopron KC (8-9, 8.)
2017.02.12., vasárnap, 16:00

A Vasas legutóbb legyőzte a MAFC-ot, az nagyon fontos volt a pasaréti együttesnek, ám ha a playout-helyekről el akarnak kerülni, további sikereket kell begyűjteniük. Wright megszerzése óta sokkal stabilabbak, mint a korábbiakban, többször is nyerési esélyük volt akkor is, amikor vereséget szenvedtek, teljesen vállalható produkciókat pakolnak a parkettre ebben a naptári évben, viszont a Sopronnak is bejött a váltás, Dragan Alekszics irányítása alatt összeszedettebb eddig a gárda - legutóbb kikaptak Fehérváron, de mindössze 2 ponttal, előtte pedig három meccset nyertek zsinórban. A Sopron alapvetően jobb és mélyebb csapat, a hazai pálya a Vasas mellett szól - a vendégek az utóbbi időben mutatott formájuk miatt valamivel esélyesebbek, mert ha ők hozzák magukat, akkor a hazaiaktól extra kell egy győzelemhez.

Zalakerámia ZTE KK (11-6, 4.) - Egis Körmend (11-6, 2.)
2017.02.12., vasárnap, 18:00

A forduló rangadóját Zalaegerszegen rendezik, ahol a ZTE a vele azonos mérlegű Körmendet fogadja. A két gárda összecsapásai egyébként is nagy csaták szoktak lenni, de most két élcsapatról van szó, ez még nagyobb hangulatot generálhat. A ZTE az előző 5 fordulóban kikapott az Albától és a Szolnoktól is, a két másik bajnokesélyes gárdától, de egyébként a játékuk viszonylag stabil. Ezzel van gond a Körmendnél az utóbbi időben, hiszen a Kecskemét elleni könnyed győzelem mellett azért csúsztak be bőven vereségek a bajnokságban is, a Chalon ellen pedig a 28. perc után összeesett a gárda, lényegében kiestek a FIBA Europe Cupból - mind védekezésben, mind támadásban vannak problémáik az utóbbi hetekben, és ez már nemcsak Petty játékától függ. A Körmend aktív rotációja minőségibb valamivel, a ZTE viszont hosszabb kispaddal bír, a vendégek fáradtabbak is, így Bencze Tamásék egy kicsivel esélyesebbek ezen az összecsapáson, de az ilyen derbiken az előzmények helyett inkább az a fontos, melyik együttes tud pozitív értelemben jobban fel- és nem túlpörögni.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus