Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 4. forduló

Mától szombatig lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának negyedik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

Zalakerámia ZTE KK (3-0) - Naturtex-SZTE-Szedeák (1-2)
2018. október 18., csütörtök, 18:00

A ZTE még hibátlan, két szoros mérkőzést nyert meg hazai pályán, majd a TF-et intézte el idegenben, míg a Szedeák mindkét otthoni mérkőzését elbukta (Olaj, ASE), idegenben viszont győzött (Kaposvár). Az eddig látottak alapján szoros csatára van kilátás, a Ware-Boltics és a Sulovics-Agafonov párharc is kulcs lehet, de azért is érdekes lesz ez az összecsapás, mert mindkét oldal cserejátékosai között van több tehetséges fiatal is. A hazai pálya mindenképpen a ZTE mellett szól, ahogy a három győzelem is, ami valószínűleg plusz önbizalmat adott Bencze Tamás együttesének, de annyira hasonlónak tűnik a két gárda játékerősség alapján, hogy nagyarányú győzelem mindkét oldalról meglepő lenne, szoros mérkőzésen pedig bármi megtörténhet.

DEAC (1-2) - Serco - TF-BP (0-3)
2018. október 19., péntek, 17:00

Ezen a találkozón nincs sok kérdés, mert bár a DEAC az előző két fordulóban kikapott, azzal a TF-fel találkozik, amely eddig három nagyon sima vereséget szenvedett el. A képlet továbbra is ugyanaz: a fővárosiak egy szinttel gyengébbnek tűnnek bárki másnál a mezőnyben, és ezt Dugatéknak ki kell használniuk, főleg hazai pályán: masszív favorit Berényi Sándor alakulata.

KTE-Duna Aszfalt (1-2) - Pécsi VSK-VEOLIA (3-0)
2018. október 19., péntek, 18:00

A Kecskemét eddigi két idegenbeli összecsapását elvesztette, otthon pedig megverte a DEAC-ot, ám most a listavezető Pécs látogat Forray Gáborék otthonába. A hazaiaknak nagyon össze kell kapniuk magukat, és a hajdúságiak elleni második félidőben hozott játékot kell produkálniuk, mert Csirke Ferenc csapata egyrészt jól védekezik, másrészt egyelőre kitűnően vannak elosztva a labdák Taylor, Csirics, Budimir, Kesar és a többiek között - rengeteg opciója van a PVSK-nak, és ezeket egyelőre ki is használják a mecsekaljaiak, legyőzték már az Albát, a Körmendet és az idén kifejezetten jó Sopront is. Még idegenben is esélyesebbnek tekinthető valamivel a Pécs, de ez is szoros találkozónak tűnik, mert a KTE-t egyrészt nem volt szokás kiütni az előző években sem, másrészt két idei vereségük is nagy csata után csúszott be - mindkét oldal kemény feladat előtt áll.

Egis Körmend (1-2) - Sopron KC (2-1)
2018. október 20., szombat, 14:45

A Körmend máris légióst cserélt, az igen jó nevű Mario Delas érkezett Bergstedt helyére, ami papíron hatalmas minőségi javulást jelent. Hogy ennyi idő alatt mennyire lehetett beépíteni a horvát centert, az persze más kérdés, és a Sopron ellen akár ez is döntő faktor lehet, mert a Warner-Lemar-Gordon trióra építő SKC eddig kiválóan szerepel: Pécsett nagy küzdelem után kaptak ki Sabáli Balázsék, emellett azonban legyőzték a Falcót és legutóbb egy ponttal a Szolnokot is. Ez utóbbi komoly lökést adhatott a társaságnak, ami a körmendi kiruccanás előtt akár döntő faktor is lehet: egyáltalán nem lenne már meglepetés, ha Dénes Gáborék legyőznék a vasiakat, akik egyelőre nagyon hullámzó produkciót nyújtanak. Delas érkezése tartogat annyi bizonytalansági faktort, hogy nem nagyon lehet megmondani, hogy dominálni fogja-e a palánk alatti területet, vagy kettő-kettők után rajta nyeri-e meg a mérkőzést a Sopron - annyira nincs még összeszokva a társakkal, hogy bármi elképzelhető.

JP Auto - JKSE (2-1) - Alba Fehérvár (1-2)
2018. október 20., szombat, 18:00

Kifejezetten jó mérkőzésre lehet számítani, miután a Jászberény a három meccséből kettőt megnyert (ASE, idegenben DEAC), egyet pedig nem nagy különbséggel bukott el (idegenben ZTE). Az Alba egyre jobb formában van, a pocsék idénykezdet után most már három mérkőzést nyert zsinórban a gárda, ebből viszont az utolsót tegnap éjszaka, a Porto ellen a FIBA Europe Cupban. Az nyilvánvaló, hogy Dzunics Braniszlavék tudnak kevesebbet készülni a találkozóra, és pihentebbek sem ők lesznek, hiszen ma érkeznek haza Portugáliából, míg Nikola Lazicsék egész héten erre az összecsapásra fókuszálhattak testben és lélekben is. Kérdés, hogy Az Alba valamivel hosszabbnak tűnő rotációja döntő lesz-e, mert a berényi kezdőötös kifejezetten jónak tűnik az eddigiek alapján, és az öt emberből bárki lehet nyerő. Az nagy meglepetés lenne, ha a kezdők között nagy differencia alakulna ki akármelyik irányba, úgyhogy itt is szoros lehet a csata, egy szoros meccs végén pedig döntő lehet a hosszabb kispad, a fáradtság, de az is, hogy az Alba játékból érkezik erre a mérkőzésre.

Atomerőmű SE (2-1) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-2)
2018. október 20., szombat, 18:00

A Paks a jászberényi vereség és a TF legyőzése után legutóbb a Szedeák otthonában győzött egyetlen ponttal, a Falco pedig két zakót követően verte a Kaposvárt, majd kapott ki tegnap a Szolnoktól a nemzetközi kupában. A vendégek jobban játszanak már, mint a szezon elején, a Tiszaligetben is harcoltak, komoly hátrány után jelentősen csökkenteni tudták hátrányukat, de játékban azért sokszor akadozik még ez a Falco - ez utóbbi mondjuk igaz az ASE-re is, amely egy kosarakban igen szegény találkozón verte a Szedeákot. Állomány alapján mindkét csapatban több van, mint amennyit eddig láttunk, és az kérdés, hogy ez mikor fog kijönni belőlük - a hazai pálya miatt az ASE esélyesebb, amely az Eilingsfeld-Trajkovszki-Jevtovics hármassal komoly gondokat okozhat Reddicéknek a palánk alatt, ott papíron még Bruinsma ellenére is erősebbnek tűnik a Paks. A találkozó érdekessége Szrecsko Szekulovics, aki az előző években sikeres volt a Falcóval, idén nyáron azonban az ASE kispadjára igazolt - volt csapata ellen irányítja jelenlegi együttesét.

Kaposvári KK (1-2) - Szolnoki Olaj KK (2-1)
2018. október 20., szombat, 18:00

Ez tűnik a forduló másik egyértelmű összecsapásának a DEAC-TF mellett. A Kaposvár hatalmas problémákkal küzd látszólag, a játék rettenetesen elmarad a korábbi években látottaktól, így a TF elleni kiütéses győzelem után a Szeged Kaposváron, a Falco pedig Szombathelyen gyűrte le egészen simán Fekete Ádám csapatát. Az Olajnak az előző fordulóban becsúszott egy soproni vereség, de tegnap újra legyőzte a Falcót, ezúttal a FIBA Europe Cupban, és annak ellenére, hogy láthatóan dolgozni kell még a játékon támadásban és védekezésben egyaránt, egyáltalán nincs rossz formában. Állományban is különbség mutatkozik a vendégek javára, a formában teljesen egyértelműen, úgyhogy itt óriási meglepetés lenne egy hazai siker.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus