Bemelegítés - A-csoport, Döntő - 4. mérkőzés

Ma este lejátsszák a magyar férfi A csoportban a döntő negyedik mérkőzését - a meccs felvezetőjét olvashatjátok.

Döntő, 4. mérkőzés

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-2) - Szolnoki Olaj KK (2-1)
2018.06.18., hétfõ, 18:00 (TV - DunaWorld, 18:05)

Ma este megrendezik a döntő negyedik meccsét is, amelyen a párharcban 2-1-re vezető Szolnok bajnok is lehet, ha győzni tud Szombathelyen - ez egyszer már sikerült Vojvodáéknak idén, egyedüliként a magyar mezőnyben.

Az előző találkozó tükörsima volt, az első két szoros meccs után lényegében a teljes Falco csődöt mondott támadásban (és emiatt sokszor védekezésben is), nem jöttek sem a triplák, sem az extra kosarak szombathelyi oldalon, nagyon egyoldalú volt az az összecsapás. Óriási gond Szrecsko Szekulovicséknál, hogy Váradi Benedek talpcsonttörés miatt nem játszik már a döntőben, pedig ő elöl és hátul is kulcsembere volt az idei Szombathelynek. Így valószínűleg a továbbra sem teljesen egészséges Govensnek kell majd kezdenie újfent, de cseréje gyakorlatilag nem marad hátvéd poszton Szekulovicsnak, csak a fiatalok - illetve valószínűleg magasabb szerkezetben is játszani fog a Falco a mérkőzés bizonyos szakaszaiban, így Perlt, Govenst és Norfleetet 1-2-ben játszathatja Szekulovics, míg a Pustahvar-Boriszov-Taylor-Tóth négyes a 3-4-5-ös posztot oldhatja meg.

Govens egyébként amennyire hasznos volt a második mérkőzésen, annyira nem ment neki a harmadik meccsen, de a teljes Falcónak össze kell kapnia magát, mert a Szolnok egyelőre borzasztóan higgadtan játszik. Perryéknek továbbra sem kell változtatniuk - a második meccs utolsó pár percében összeestek, de az első szombathelyi mérkőzésen is komoly nyerési esélyeik voltak, a két szolnoki találkozót pedig hozták is. Masszív esélyes az Olaj Váradi hiányában még idegenben is, jó esély van arra, hogy bajnokavatás lesz ma este, viszont a Falcót semmiképp nem lehet leírni, hiszen az Alba elleni ötödik meccset is úgy húzták be, hogy az egyik kulcsemberük (akkor Govens) hiányzott. Kérdés, mennyire lesz fáradt a gárda, ilyen szempontból jelentősen jobb állapotban lehet az Olaj, de most a kicsit hosszabb szünet segíthetett Perléknek is.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus