Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 10. forduló

Szombaton a felső- és a középházban az utolsó, tizedik fordulót rendezik, ma pedig megkezdődik a playout - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 10. forduló

Egis Körmend (19-14, 4.) - KTE-Duna Aszfalt (17-16, 5.)
2018.05.12., szombat, 18:00

Ahogyan azt nemrég megírtuk, a két együttes egymás ellen, ugyanebben a felállásban kezdi meg jövő héten a rájátszást, így ennek a mérkőzésnek se tétje nincs, se az nem várható, hogy itt bármelyik gárda bele fog tenni mindent a mérkőzésbe, kiterítve a kártyáit a jövő heti csaták előtt. A Körmend nincs jó passzban továbbra sem, egyetlen egy mérkőzést nyert a gárda a középszakaszban - emiatt és a hazai közönség miatt esélyesebbnek tekinthetőek a vasiak a kiegyensúlyozottabb KTE-vel szemben, mert várhatóan az fog dönteni, hogy ki fogja magát jobban odatenni, és amíg a vendégekről gyakorlatilag tudni, mire képesek, addig a hazaiaknak talán egy fokkal nagyobb szükségük lenne egy önbizalomnövelő győzelemre.

Szolnoki Olaj KK (27-6, 1.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (23-10, 2.)
2018.05.12., szombat, 18:00

Szintén tét nélküli az összecsapás, ráadásul a hazaiak folyamatosan több sérülttel együtt játszanak most már fordulók óta - igaz, fordulók óta biztos az első helyük. Kérdés, hogy most kap-e pihenőt valaki azok közül, akiknek jól jönne pár nap kihagyás, vagy odateszi magát a szolnoki gárda saját közönsége előtt. A Falco is megnyugodhatott az előző fordulóban, hiszen a Körmend elleni sima sikerrel megszerezte a második helyet Szrecsko Szekulovics gárdája - náluk is kérdés, hogy most, hogy fix a hely, a tréner mennyire próbál meg pihenőt adni a kulcsembereknek az erőltetett menetben zajló rájátszás előtt, amely az eddigieknél is sűrűbb lesz. A hazai pálya miatt lehet esélyesebb az Olaj, de itt is azon múlik minden, hogy melyik együttest érdekli jobban ez a találkozó.


Középház, 10. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (12-21, 10.) - Kaposvári KK (15-18, 9.)
2018.05.12., szombat, 18:00

Itt egyértelmű a felállás: a tartalékos, az utóbbi időben három kezdőjét is nélkülöző Szedeák azért küzd, hogy szépen búcsúzzon saját közönségétől, míg a hírek szerint szintén kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdő Kaposvárnak kötelező a győzelem, ha PO-ba akar jutni - a somogyiak akkor kerülhetnek a legjobb 8 közé, ha itt nyernek, az ASE pedig kikap a ZTE-től. Ennek megfelelően jelenleg a vendégek tekinthetőek a mérkőzés esélyesének, bár hozzá kell tenni, hogy nincsenek túl nagy formában - kitűnően kezdték a középszakaszt, de három meccse nem tudnak nyerni, és amennyiben most sem sikerül nekik, úgy búcsút inthetnek a szezonnak. A szegedieken nincs teher, a Boltics-Sulovics kettős és a sérülések miatt is több lehetőséget kapó magyarok jól játszanak - kérdés, mire lesz ez most elég.

Atomerőmű SE (16-17, 8.) - Zalakerámia ZTE KK (18-15, 7.)
2018.05.12., szombat, 18:00

Ez lesz a forduló legjobban várt összecsapása, ugyanis több hely is eldől ezen a mérkőzésen: ha az ASE nyer, akkor biztosan nyolcadik, a Pécs a hatodik, a ZTE pedig a hetedik, míg vendég siker esetén a Zalaegerszeg szerzi meg a hatodik pozíciót, a Pécs a hetedik, és a Paks ki is eshet a 8-ból, ha a Kaposvár győzni tud Szegeden. Ennek megfelelően érdekes mérkőzésre van kilátás - a hazaiak stabilabban teljesítenek az utóbbi időben, Pécsett is csak egy ponttal kaptak ki, a ZTE viszont zsinórban 4 győzelmet aratott, rájuk is igaz, hogy talán az egész szezon legkiegyensúlyozottabb produkcióját most nyújtják. Az ASE mellett a hazai pálya és a talán nagyobb motiváció szól (a ZTE azért harcol, hogy a Falco helyett az Albát kaphassa a negyeddöntőben), a vendégek oldalán pedig a formát lehet felírni, kiegyenlítettek az esélyek.


Playout, 1. mérkőzés

Sopron KC - MAFC
2018.05.11., péntek, 19:00

Ma este megkezdődik a playout is, méghozzá a Sopron pályáján. A középszakasz után egyetlen győzelem volt a különbség a két együttes között, ráadásul ez az utolsó fordulóban alakult ki, amikor ugyanilyen felállásban egyetlen ponttal győztek a hazaiak. Most sem várható nagy különbség, a két gárda állománya között nincs nagy differencia, és mint minden ilyen jellegű párharcban, most is a mentális erő dönthet - az, hogy ki képes azt jobban feldolgozni, hogy ez a sorozat bizony a kiesés elkerüléséért megy, és még ha van is javítási lehetőség az első találkozó után, akkor is ott van mindkét gárda nyakán a kés.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus