Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 5. forduló

Kedden és szerdán a felső- és a középházban az ötödik fordulót rendezik, az alsóházban pedig a negyedik kört - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 5. forduló

KTE-Duna Aszfalt (15-15, 5.) - Egis Körmend (18-11, 4.)
2018.04.25., szerda, 18:00

Egyik gárda sincs nagy formában, hiszen sem a Kecskemét, sem a Körmend nem nyert még mérkőzést a középszakaszban. A hazaiaknál voltak sérülések is, ezek is nehezítették a helyzetet, és kérdés, hogy most Marko Djeraszimovics tudja-e vállalni a játékot, mert tegnap a Szolnok ellen nem lépett pályára. Ha tudja vállalni, akkor egészen jó esélyei lehetnek a KTE-nek saját közönsége előtt, mert a Körmend mély gödörben van már jó ideje, sorozatban 5 vereségnél járnak a vasi piros-feketék. Történt egy edzőváltás a klubnál, és az mindig kérdés, hogy milyen hatással lesz a játékosokra, de van honnan összeszednie magát a Körmendnek, mert hetek óta csak percekre tudják hozni a legjobbjukat, hatalmas rövidzárlataik vannak védekezésben - talán most mindenki meg akarja majd mutatni az új edzőnek, de ez egyelőre csak találgatás. Sok a kérdőjel a mérkőzéssel kapcsolatban, így nem nagyon lehet előre megtippelni sem, hogy melyik gárda tud jobban felülkerekedni a problémáin.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (21-8, 2.) - Szolnoki Olaj KK (25-5, 1.)
2018.04.25., szerda, 18:00

A második fogadja az elsőt, de nagy különbség van mérlegben a két alakulat között - a KTE ellen lejátszott előrehozott mérkőzés miatt konkrétan 4 győzelem, ami rengetegnek tűnik azt is figyelembe véve, hogy a Falcónak már csak 5 meccse van hátra a felsőházban, az első hely eldőlni látszik. A szombathelyiek ettől függetlenül most is esélyesként lépnek parkettre, mert az Arena Savariában továbbra sem találja senki Govensék ellenszerét - a Szolnok két próbálkozásból kétszer bukott el, egyszer a FIBA Europe Cupban, egyszer pedig az alapszakaszban, míg a Debrecenben lejátszott kupadöntőt és a szolnoki találkozót az Olaj nyerte. Jó formában van Dragan Alekszics együttese, most egyre meggyőzőbb kezd lenni újfent, úgyhogy egyáltalán nem lenne meglepetés egy vendég győzelem sem (főleg azok után az eredmények után, amiket a Szolnok idén elért, plusz Vojvodáék az egyedüliek, akik nem kaptak még ki a felsőházi középszakasz során), de Szombathelyen kemény csata vár Perry-ékre, ezt borítékolni lehet.


Középház, 5. forduló

Kaposvári KK (14-15, 8.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (12-17, 10.)
2018.04.24., kedd, 18:00

Komoly téttel bíró találkozók jönnek a középházban, ez sem lesz kivétel ez alól. A Szedeák lényegében az esélyei életben tartásáért lép pályára, mert ha kikap, akkor 3 győzelemre távolodik a PO-tól négy meccsel a vége előtt - ebben az esetben matematikai sansza marad csak a PO-ra Andjelko Mandics csapatának. Annak a Kaposvárnak az otthonában kellene azonban nyernie a Szegednek, amely egyre jobb játékot mutat a középszakasz során (és az alapszakasz végén is javuló tendenciát láthattunk a Somogy megyei alakulattól) - már egyértelműen nem csak Ivosevre építhetnek támadásban, és mivel rendszeresen felnő a honosított játékos mellé még 2, de inkább 3 társa is, így nem meglepő, hogy jönnek az eredmények, és már rájátszáshelyen áll az együttes. A Szedeáknál is tudják nyilván, hogy mi a tét most, a Kaposvárnak is borzasztóan rosszul jönne a PO-ért folytatott küzdelemben egy hazai zakó, ennek megfelelően kiélezett küzdelemre lehet számítani, ahol saját közönsége előtt esélyesebb a Kaposvár.

Zalakerámia ZTE KK (14-15, 7.) - Atomerőmű SE (14-15, 9.)
2018.04.25., szerda, 19:00

Két olyan együttes is összecsap majd, amelynél (talán) többre számítottak az idény kezdete előtt, de csak fellángolásokra futotta az erőből eddig, komolyabb felfelé ívelő sorozatra csak nagyon ritkán. A ZTE valamivel kiegyensúlyozottabb produkciót nyújtott, de ők is két vereségből érkeznek, az ASE pedig továbbra is megfejthetetlen, minden meccsükben benne van bármi. Van még 4-4 mérkőzése mindkét gárdának ezután a kör után is, de aki itt kikap, az lépéshátrányba kerül a másikkal és ha a Kaposvár győz, akkor a somogyiakkal szemben is - a végelszámolásnál akár ez a találkozó is döntő lehet. Itt a hazai pálya miatt a ZTE felé billen a mérleg nyelve, de tippelési szempontból mindkét gárdát réges rég el kellett engedni erre az idényre, semmilyen végkimenetel nem lenne meglepő.


Alsóház, 4. forduló

MAFC (7-22, 14.) - JP Auto - JKSE (11-18, 11.)
2018.04.25., szerda, 18:00

Az alsóházban valamivel egyszerűbb a helyzet, hiszen a Jászberény már biztosan bennmarad, a DEAC-nak pedig egy győzelem kell ehhez. A MAFC hazai pályán egyáltalán nem esélytelen egyébként egy 100%-on pörgő Berénnyel szemben sem - annak ellenére sem, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttes az utóbbi hetekben és az alapszakasz végén valamivel meggyőzőbb volt. Az is kérdés azonban, hogy a bennmaradás kiharcolása után mennyire lesz igazán motivált a vendég gárda - McCray-ék jó eséllyel ki fogják használni, ha túlságosan nyugodtan áll a találkozóhoz a JKSE, ráadásul hazai pályán játszanak a budapestiek. Ha nyer a MAFC, akkor is szurkolnia kell a Sopronnak, mert DEAC-győzelem esetén akkor is playoutra ítéltettek a fővárosiak, ha itt legyűrik Nikola Lazics csapatát.

Sopron KC (7-22, 13.) - DEAC (10-19, 12.)
2018.04.25., szerda, 19:00

A Sopron egy fordulóval tovább nyújthatja most az alsóházi középszakasz érdemi részét - ha kikap a DEAC-tól, akkor biztos, hogy a MAFC és az SKC játszik egymással a kiesés elkerüléséért, ha viszont győzni tud Sabáli Balázs alakulata, még marad esélye a "csont nélküli" bennmaradásra playout nélkül. A legutóbbi, fővárosi győzelem miatt az önbizalom szempontjából jobban állhatnak most Watkinsék - nagy kérdés, hogy ez mire lesz elég a Martinicsék leigazolása óta egyértelműen meggyőzőbb debreceniekkel szemben. A palánk alatt hatalmas csata várható a Henderson-Watkins duó és a Bognár-Armwood-Lauderdale trió között - itt akár döntő "csapást" is mérhet az egyik oldal a másikra. A DEAC-nak két hazai meccse van, abszolút nincs miért pánikolnia, míg a Sopron számára kötelező a győzelem, ha akar még "izgulni" a hátralévő két fordulóban - szerda este kiderül, hogy melyik együttesből mit vált ki ez a lélektani helyzet.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus