Kitartott a Kaposvár lendülete a Sopron ellen is

A helyezkedés szempontjából nagyon fontos rangadót játszott egymással a pár napja a Szolnokot nagyon magabiztosan verő Kaposvár és a mostanság nem kiemelkedő eredményeket szállító Sopron. Az igencsak hullámzóan alakuló derbi végén egy meglepetésemberben, Jancsikinben találta meg a nyerőemberét a Fekete-sereg az extrát hozó Barovics fémjelezte soproniak bánatára.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Felsőházi Középszakasz, 8. forduló

Kaposvári KK - Sopron KC 78 - 70 (25-17, 18-19, 15-26, 20-8)
Kaposvár, V.: Cziffra Cs., Hegedűs T., Makovsky Sz., (Gencsev dr.)

Kaposvár: Hinnant 3, Fodor M. 11/3, Puljko 13/6, Hendlein 19, Davis 20/6.
Csere: Horváth M. 2, Jancsikin 8/3, Drahos 2.  Vezetőedző: Fekete Ádám.

Sopron: Thomas 7/3, Thompson -, Boriszov 16/6, Dénes 9/6, Barovics 28.
Csere:
Ruják A. 3/3, Tóth G. 4/3, Trepák -, Takács N. 3/3. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

A Kaposvár a bravúros hétközi gyózelem után azt a Sopront fogadta, ami pár napja az Albát fektette kétvállra - és amelyik mellesleg már háromszor verte el Fekete Ádám csapatát idén. Sabáli Balázs betegen érkezett a találkozóra, de a hazaiak palánk alatti játékára hívta fel a figyelmet, azt tartotta fontosnak, hogy Hendleinék ne kapjanak második esélyt a rossz dobások után.

Ilyen előzmények után két kalandos és pontatlan támadással indult a találkozó, majd Dénes triplájával a vendégek szerezték meg a vezetést. Erre azonban Davis vezérletével egy 8-0-ás futással válaszolt a KKK. Eddig a pontig szinte nem is látta a festéket a Sopron, és  bár később megtalálták a módját, hogy bejuttassák a labdát, a támadóoldalon brillírozó hazaiak tartották az elónyüket.  Ugyan előbb Ruják, majd Tóth triplájával zárkóztak a vendégek, Hendlein büntetőkből tudott válaszolni, az utolsó percben pedig Davis is berámolt egy hármast, így 25-17-re vezettek a somogyiak az első tíz perc után.

A második negyed elején a szenvedő (és ez miatt rendkívül frusztrált) Puljkót próbálta meccsbe hozni a Kaposvár, ezt pedig okosan   használta ki az SKC, másfél perc alatt négy személyit harcoltak ki. Puljko egy csúnya homály után aztán megszerezte első kosarát, ezzel kerek tízzel vezettek a vendéglátók. Barovicsot viszont egyre nehezeen tudták megtartani a festékben, de a center több büntetőt is elrontott. Három és fél perccel a vége előtt Takács triplájával ötre csökkent a különség, érezhetően felülkerekedett a Sopron, nem jöttek ki a kaposvári figurák, Barovicsék uralkodtak a festékben. Ennél tovább azonban nem jutottak, a kezdők visszaérkeztével pedig újra megtalálta a játékat a zselici együttes. Hendlein és Davis "visszafoglalták" a palánk alatti területet, Puljko hátraugrós kosarával pedig ismét elléptek, 40-29 állt az eredméyjelzőn másfél perccel a dudaszó előtt. A rövid hajrában aztán megint faragtak a vendégek, 43-36-os kaposvári vezetéssel mehettek a felek nagyszünetre. Az irányítók nem villogtak a pontok tekintetében, Hinnant 1, Thomas 0 ponttal állt, de ketten együtt tíz gólpasszt osztottak ki.

A harmadik negyedet harcosabban kezdte a Sopron, Davis kibrusztolt kosarára előbb Boriszov, majd Thomas is válaszolt egy-egy triplával, sőt, Dénes hármasával 47-47-nél utol is érte ellenfelét a Sabáli-legénység. Abszolút fölénybe kerültek a vendégek, Barovics tarthatatlannak bizonyult, de Boriszov is nagyon hasznosan játszott.  A Kaposvár egyéni villanásokkal tudott csak meccsben maradni, miközben az SKC figurái folyamatosan ültek, rengeteg faultot harcoltak ki, Jancsikin és Puljko is négy személyivel zárta a negyedet - a Sopron meg is fordította a találkozót és 62-58-as vezetéssel fordulhattak az utolsó negyedre.

A hazaiak gyorsan ledolgozták a hátrányt, de tovább nem jutottak az első négy percben, képtelenek voltak kintről betalálni. A Sopronnak is ez lett volna a recept a tömörülő védekezés ellen, de nem ültek a dobásaik. Hendlein aztán kiharcolt magának egy 2+1-et, Barovics pedig beütötte negyedik faultját, az eddig 24 pontig jutó játékosnak óvatosan kellett bánnia a KKK magas szerkezetével. Végül nem ő, hanem Dénes Gábor pontozódott ki először, szűk négy perccel a vége előtt. Jancsikin közelije után 70-64-re újra a Kaposvár lépett meg, sőt, Barovics büntetője után a bedobó a triplacsendet is megtörte. Nagyjából két perc volt még hátra, nyolc volt a hazai előny, Sabáli Balázsnak időt kellett kérnie. Jancsikin azonban sokáig nem maradt a pályán, tíz másodperccel később kipontozódott, de Barovics ezúttal is csak egyet dobott be a büntetők közül. Erre a végig szenvedő Puljko dobott egy nagyon távoli hármast, amivel tízpontosra hízott a különbség. Erre már nem volt válasza a Sopronnak, így a vége 78-70, zsinőrban másodszor nyert a Kaposvár!

Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus