Könnyed szolnoki siker a KTE ellen

Pontszegény találkozón, a Kecskemét támadójátékát teljesen megölve, rendkívül hatékonyan dobva fokozatosan őrölte fel ellenfelét az éllovas Olaj, így javította a hétközi kaposvári fiaskót. 

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Felsőházi középszakasz, 9. forduló

Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt 67-47 (18-13, 16-11, 19-10, 14-13)

Játékvezetők: Papp P., Farkas G., Frányó P., (Szabó)

Szolnok: Trotter 8/6, Vojvoda 8/3, Rakics 7/3, Lóránt 13/3, Báder 4

Cserék: Holiday 7/3, Keller 2, Simon 4, Ivosev 10, Milosevics 4, Tóth -, Berkics -

KTE: Wittmann 12/9, Djeraszimovics 9, Mészáros 4/3, Jovanovics 5/3, Karahodzsics 2

Cserék:  Bencze 2, Pongó 2, Kuntics 5, Hegedűs 3/3, Stefanovics 3/3

Kipontozódott: Lóránt

Miljan Rakics ziccere volt az első kosár a találkozón, majd Jovanovics tempójával és triplájával vendégoldalon is megkezdődött a pontgyártás (2-5). Nagyszerűen indult a mérkőzés Vojvodának, megállíthatatlannak bizonyult, vezérletével 9-5-re egy kicsit meg tudott lépni a Szolnok. Wittmann-nak elsült a keze, távolról talált be, majd Báder brusztolt a palánk alatt (11-8). A Kecskemét öt perc után beütötte az öt csapatfaultot, így minden szabálytalanság után büntetőzhetett az Olaj. Nagyszerűen alkalmazta a hazai csapat a 2-3-as zónát, a KTE-nek három percen át nem sikerült a gyűrűbe találnia, itt viszont, mintha beragadt volna a Szolnok, a vendégek egy 5-0-s futással visszakapaszkodtak (15-13). Holiday tíz méterről, Djeraszimovics arcába bevágott egy triplát, 18-13-as hazai vezetéssel ért véget az első negyed.

Keller és Ivosev fiatal koruk ellenére rutinosan játszottak össze, majd Hegedűs dobott egy olyan triplát, amilyet Holiday az első negyed végén. Érdekes statisztika, hogy a KTE tizenkét perc alatt hét (!!!) labdát adott el, nagyon pontatlanul játszottak, Ivkovics időt kért. Nem használt a fejmosás, Trotter hármasa után már 28-16-ra vezetett az Alekszics-legénység. Valami nagyon hiányzott a vendégek játékából, nem ezt szoktuk meg tőlük. Davorin Kuntics, a fiatal szerb irányító cikázott végig a pályán, faulttal együtt szerzett kosarat, de a büntető kimaradt (32-19). Nem segített a KTE-n, hogy Jovanovics ujja kificamodott, így Hegedűs és Sztefanovics maradt négyes posztra. Pongó közelijével tovább zárkózott a vendégcsapat, rég volt már tíz ponton belüli a különbség (34-23). Wittmann még dobott egy büntetőt egy másodperccel a félidő vége előtt, 34-24-es Olaj vezetés tudatában mehettek pihenni a felek.

Nem játszott kimondottan jól a Szolnok, a kecskeméti hibákat viszont kegyetlenül kihasználták. A vendégeknek elgondolkodtató lehetett a húsz perc alatt szerzett 24 pont.

Djeraszimovics középtávolija nyitotta a második félidőt, védekezésben Hegedűs beütötte negyedik faultját, így a vendégeknek már csak Sztefanovics maradt erőcsatár poszton, akit „istenigazából” lehetett használni (34-26). Wittmann triplájára Trotter válaszolt, úgy tűnt, nemigen akarja tíz ponton belülre engedni ellenfelét az Olaj (43-31). Semmit nem változott a Kecskemét az első félidőhöz képest, egyszerűen semmi nem jött be Mészároséknak, a védekezésük közel sem hasonlított a tőlük megszokotthoz, Báder kosarával már huszoneggyel vezetett a Szolnok (53-32). Djeraszimovics még dobott egy ziccert, 53-34-es állást mutatott az eredményjelző.

Lóránt bekezdett a negyedik etapban, elsüllyesztett egy triplát, majd egy utolsó pillanatban dobott horoggal szerzett örömöt a szép számú hazai közönségnek (58-34). Wittmann, majd Sztefanovics kísérlete volt sikeres a hárompontos vonalon kívülről, Alekszics kért időt (58-40). Maradt a csapatok közti húsz pontos differencia, a hazaiaknál eloszlottak a pontok, a vendégcsapatnak semmi nem sikerült- ritka rossz estét fogtak ki. A végén a szolnoki fiatalok is megkapták a lehetőséget a bizonyításra, de Tóthnak és Berkicsnek sem sikerült a pontszerzés, a végeredmény 67-47, simán nyert a Jász megyei alakulat.

slide: szolnokiolaj.hu

fotó: szolnokinaplo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus