Nagy PVSK diadal Pakson!

A PVSK a mérkőzés nagyobbik részében kontrollálni tudta az eseményeket Pakson, majd szoros végjáték után le is gyűrte idegenben az ASE-t

Magyar férfi A csoport, középszakasz, középház, 4. forduló
Atomerőmű SE (14-15) - Pécsi VSK-VEOLIA (16-14) 84-91 (18-15, 25-30, 21-22, 20-24)

Paks: Ruják 4, Hinds 24/12, Barnies 13/9, Eilingsfeld 15, Guinn 5/3.
Csere: Tarrant 12/3, Medve 11/9, Ogunyemi -, Garamvölgyi -.

Pécs: Durham 25/3, Brooks 8/3, Budimir 25/6, Antóni 15/9, Harazin 6.
Csere: Supola -, Simon 6, Bíró 6/3.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Sarlija nélkül volt kénytelen elutazni erre a rájátszásba jutás szempontjából kiemelt jelentőségű derbinek titulálható összecsapásra a baranyai gárda, ám ez a tűzerőn sem kezdetben, sem a későbbiekben nem látszott meg. Noha Csirke Ferenc legénysége 14-6-ig úgy festett, hogy nagyon beragadt a kezdésnél, ám a negyed zárása - a szükségszerű időkérés után - egész jól sikerült a vendégeknek és korábbi kétszámjegyű hátrányukat lecsökkentették három egységnyire.

S ha egy üzlet beindul alapon óriási dobóparádét rendeztek a következő etapban, 30 pontot szerezve fordítottak Durhamék és a nagyszünetre már ők mehettek el két egységnyi fórral - úgy, hogy a játékrész közepén a parádézó Budimir vezetésével volt már nyolcas előnyük is.

A fordulást követően is több energia és nagyobb határozottság volt a többször extra alacsony szerkezettel felálló pécsiekben, többször is volt esélyük elérni a 10 pontos különbséget Antóniéknak, de végül mindig jókor oltotta a tüzet a 24-et szóró Hinds fémjelezte Paks.

Az utolsó játékrészben jó színvonal után a küzdelem dominált, de hiába engedte ütőtávon belül az ASE-t a PVSK, végül pont a paksi nevelésű fiatal bedobó triplája vetett véget a hazaiak érdemi reményeinek a hajrában, így lépéselőnybe került a Pécs a legjobb nyolcba jutást illetően, míg a paksiaknak egyre komolyabb gondjaik lehetnek, mivel távolodik tőlük a rájátszásba jutás.

Fotó - bama.hu


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus