Óriási csata után bronzérmes a Sopron, negyedik a Kaposvár

A nyitó találkozón a Sopron volt higgadtabb a hajrában,  ezzel ők vitték be a kulcsfontosságú első ütést. Mindkét fél rettenetesen fáradtan kezdte meg a mérkőzést, a feldobás előtt a tíz évvel ezelőtti kaposvári bajnokcsapat tagjai vehettek át emléklapot Monok Tibortól.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Rájátszás, a 3. helyért, 2. mérkőzés

Kaposvári KK - Sopron KC 91-104 (23-23, 20-29, 22-12, 22-23, 4-17) – hosszabbítás után
Kaposvári Városi Sportcsarnok
V: Földházi T., Török R., Tözsér D. (dr. Gencsev)

Kaposvár: Drahos 8, Fodor M. 19/3, Puljko 21/9, Hendlein 14, Davis 23.
Csere: Jancsikin 6/6, Horváth M. -. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Sopron: Thomas 34/21, Ruják A. 19/6, Boriszov 6, Dénes 14/6, Tóth G. 6.
Csere: Trepák 2, Takács N. 12/6, Bus I. 1. Molnár M. 10. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Boriszov, illetve Drahos.

Az egyik fél második győzelméig tartó bronzcsata végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

Fekete Ádám  a kezdőbe nevezte Drahos Gábort, de vele is jól kezdtek a hazaiak, bő két percig nem szerzett pontot a Sopron, ez idő alatt pedig Puljko vezérletével 7-0-ra ellépett a Kaposvár. Boriszov kosarával aztán 9-7-ig zárkózott az SKC, de az egyenlítést Fodor Márton 2+1-es akciója meggátolta. Puljko két nehéz kosarára aztán Thomas válaszolt egy hármassal, majd a vendégek egyese egy betörés után kiegyenlített. A következő támadásból Puljko bepörkölt egy hármast, így újra a hazaiaknál volt az előny, de Thomas sem hagyta annyiban, a negyed hajrája az ő párharcukról szólt. Ebbe aztán Ruják 2+1-es játéka szólt közbe, így 23-23-mal ért véget az első játékrész.

A rövid szünet után Thomas rögtön egy hármassal nyitott, majd rögtön megismételte ezt, gy elhúzott a Sopron és bár Davis közelijével megtört a kétperces hazai gólcsend, Takács is betalált, így stabilizálta előnyét Sabáli Balázs csapata. Elfogyott a kreativitás a KKK támadásaiból, Puljkót keményen fogták, más pedig nem tudott előlépni.A negyed derekán tizeneggyel vezetett már a Sopron úgy, hogy Boriszovot jól kivették a hazaiak, de Thomas azt csinált, amit akart. Az utolsó három percben beindult a pontháború, jött a triplaeső, A KKK izomszagú kosarakkal próbált meccsben maradni, és bár tizenöt pont is volt a különbség, végül 52-43-as állással vonulhattak pihenni a felek.

A nagyszünet után is folytatódott a Thomas-parádé,a hátvéd újabb triplájával tartotta előnyét az SKC.  A negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd elindult Fodor Márton és hatra csökkentette a különbséget. Erre rögtön jött Puljko hármasa, majd Davis közelije, ezzel pedig egyetlen pontra zárkóztak a somogyiak. A nagyot küzdő Hendlein révén jött az egyenltés is. A Sopron támadásai elakadtak, nem jöttek az extra dobások, a hazaiak szépen védekeztek. Fodor újabb kosaraira Thomas felelt a vonalról, így egy nagy hajrá után 65-64-es KKK-vezetésről indult a záró etap.

Az utolsó negyed harmadik percében Boriszov kipontozódott, a KKK pedig bütetókból növelte az előnyét. Ez mára hat pontot is elérte, de mielőtt végleg leszakadt volna a Sopron, Takács triplájával felzárkóztak. A negyed derekán stabilan hat-hét ponton mozgott a hazai előny, amíg el nem indult ismét Thomas. A vendégek klasszisa bevert egy triplát és kettőre hozta fel övéit. Ugyasn Hendlein révén megit négy volt a különbség, a nagyot játszó Ruják kiegyenlített. Az utolsó támadást Hendlein kapta, majd leütötték. 2,6 tizeddel az órán viszot kihagyta mindkét szabaddobást, jöhetett a ráadás.

Itt már uralkodott az SKC, Dénes hármasával elléptek és  bár Puljko még tudott válaszolni, Ruják András két triplával lezárta a meccset. Az utolsó pillanatokban már szétestek a hazaiak, így sima soproni sikerrel zárult a találkozó, ezzel a vendégek a bronzérmet is megszerezték.

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus