Rájátszásban a Körmend!

Győzelemmel ünnepelte első bajnoki címének 27. évfordulóját az Egis Körmend együttese. A piros-feketék igazi rájátszás hangulatú találkozót játszottak a Szegeddel, s kiélezett végjáték után nyerték meg a mérkőzést, mellyel biztosították helyüket a rájátszásban.

Férfi NB I A-csoport, Középszakasz, Alsóház - 12. forduló

Egis Körmend (18-14) - Naturtex-SZTE-Szedeák (14-17) 89-76 (24-8, 19-26, 19-27, 27-15)

Körmend, Szentély Aréna 1600 néző     Vezette: Pálla Z., Török R., Boros T., (Fekete)

Körmend: Wisseh 14/3, El-Amin 11, Ferencz 18/12, Török 6, Rakocsevics 13. 
Csere: Sonyák 14/6, Grebenár 0, Farkas 6/6, Kusnyer 3/3, Fodor G. 4.    Vezetőedző: Aaron Mitchell.

Szeged: Jereminov 15, Levy 12, Horváth Á. 16/6, Williams 6, Csorvási M. 13.
Csere: Kiss 9/9, Molnár 2, Csorvási L. 3  Vezetőedző: Nikola Lazics

Kipontozódott: Fodor G. a 34., Csorvási M. a 37., Levy a 38., El-Amin a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető!

Körmenden ünnepnap április 12-e. 27 éve, 1987-ben ezen a napon szerezte meg első bajnoki címét az MTE, amely első vidéki csapatként hódította el a legrangosabb hazai trófeát. Ezt ünnepelték a találkozó előtt az egykori bajnokcsapat tagjait, vezetőit, és két korábbi játékost köszöntve.

Valószínűleg nem csak az ünnepi pillanatok tették, hogy régen látott elánnal vetette magát a meccsbe a Körmend. 8-0 után a negyedik perc legvégén született csak meg az első vendégkosár, mert remekül védekezett, számos labdát lopott, Ferenc és Wisseh jóvoltából távolról is pontosan tüzelt a hazai csapat. Lehengerlő első negyed végén 24-8 állt a táblán. A második játékrészt viszont a vendégek nyerték, mert több hiba csúszott a Körmend játékába. Eladott labdák tekintetében „felzárkóztak” a hazaiak, és Kiss Zsolt két hármassal igyekezett faragni a hátrányt. Jereminov is belőtte magát, a szünetig kilenc pontot szerzett, amikor ugyanennyi volt a hazaiak előnye. (43-34)

A második félidőt a Szeged kezdte jobban. Alig másfél perc után ötre csökkent a különbség, Aaron Mitchell kényszerült időkérésre. Négyig lopakodott a vendégcsapat, a hazaiak sorra adták el a labdákat. Ferencz kettese után Farkas dobott triplát, újra kilenc volt közte, Nikola Lazics kért időt.

Apró lépésekkel, de zárkózott a Szeged. A Körmend sorra rontotta el a hármas kísérleteket, és ha jobban büntetőztek volna a szegediek, meg is fordíthatták volna az állást. A 30. percben Horváth hármasával elfogyott a hazai előny. Farkas válaszolt rá, Jereminov kettesét követően egy pont volt közte az utolsó negyed előtt. Sonyák rázta meg magát és öt pontjával lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a Körmend, de nem sokáig. Egy fault után Sonyák csapott oda a reklámtáblára, amiért technikait kapott. Kezdett elfogyni néhány szurkoló türelme, őket kikísérték a teremből. A jó kosár után Horváth még három büntetőt dobhatott, amiből kettő ment be, újra egál volt. Sőt, Csorvási Milán kosara után eggyel már vezetett is a Szeged, de nem először a találkozón jött Sonyák! Dobás közben faultolta őt Csorvási Milán, aki olyan mozdulatot tett, ami nem része a kosárlabdának, kapott egy technikait, amivel kipontozódott. Sonyák négyből négy büntetőt dobott be, majd Ferencz egy hármast, máris kilenc volt közte. Levy is nehezen viselte a kipontozódást, az ötödik fault után még egy technikait is kapott, ezúttal Wisseh büntetett. Eldőlt a találkozó, és az, hogy a Körmend ott lesz a rájátszásban. Már csak az a kérdés, hogy a hetedik, vagy a nyolcadik helyen. 

Mestermérleg:

Aaron Mitchell: – Nagy lehetőséget szereztünk a remek első negyedünkkel. Nehéz volt a találkozó folytatása, de egész héten a győzelemre készültünk, ami sikerült, nagyon boldog vagyok!

Nikola Lazics: – Tudtuk, hogy nehéz lesz, rossz ritmusban kezdtünk, aztán visszajöttünk. Jól játszottunk a 2. félidőben. Nehéz ilyenkor bármit mondani a játékvezetésre, és szeretnék korrekt maradni, de miután átvettük a vezetést, az utolsó negyedben nem tudom mi történt. Mint ha minket másként mértek volna. 

 

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus