A Falcónak nem kell selejtezőt játszani a FIBA Europe Cupban

A szombathelyiek rögtön a csoportkörben kezdik a második számú FIBA sorozatot, az Alba Fehérvárnak pedig egy kört kell mennie a selejtezőben, azt is kiemeltként.

A 24Secunde román lap megszellőztette a FIBA Europe Cup sorsolása előtt a csapatok beosztását, amely alapján a magyar bajnoki ezüstérmes Falco-Vulcano Energia KC Szombathelynek nem kell selejtezőt vívnia, egyből a csoportkörben kezd, a bajnokságot pedig harmadik helyen záró Alba Fehérvár a második selejtezőkörben kiemeltként fog csatlakozni a mezőnyhöz.
 

Csoportkör

CSM Star EximBank Bucharest (Románia), Belfius Mons-Hainaut (Belgium), Pinar Karsiyaka (Törökország), S.Oliver Würzburg (Németország), Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (Magyarország).

Első selejtezőkör

Kiemeltek: Rosa Radom (Lengyelország), Dnipro (Ukrajna), Istanbul BBSK (Törökország), Södertalje (Svédország), Cherkasy (Ukrajna)

Nem kiemeltek: Kongsberg Miners (Norvégia), Svitavy (Csehország), Lavrio (Görögország), Ironi Nes-Ziona (Izrael), Kataja (Finnország)

Második selejtezőkör

Kiemeltek: U-BT Cluj Napoca (Románia), Rilski Sportist (Bulgária), Keravnos (Ciprus), Alba Fehérvár (Magyarország), Dinamo Sassari (Olaszország), ZZ Leiden (Hollandia), Balkan Botevgrad (Bulgária), BC Lulea (Svédország)

Nem kiemeltek: New Heroes Den Bosch (Hollandia), Benfica (Portugália), Ece Bulls Kapfenberg (Ausztria) + az 5 csapat, amely továbbjut az első selejtezőkörből.
 

Ez 8 selejtezős továbbjutót jelent, amely a 6, rögtön a csoportkörben kezdő csapattal, illetve a Bajnokok Ligája selejtezőinek 18 kiesőjével együtt alkotja a 32 fős mezőnyt. Azokat az együtteseket, akik a BL-ből kiesve nem akarnak részt venni a FIBA Europe Cupban, a második selejtezőkörben vesztes gárdák közül pótolják.

A sorsolásra július 31-én kerül sor.

Foto, Slide - Simon Erika, kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus