Govens Fehéroroszországba igazolt

A magyar válogatott honosított hátvédje, Darrin Govens a Bajnokok Ligájában induló, fehérorosz Cmoki Minszk gárdájánál folytatja pályafutását.

A BC Cmoki Minszk hivatalos honlapján jelentette be, hogy a magyar válogatott irányítója, az elmúlt két idényt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelynél töltő, a szombathelyiekkel mindkét alkalommal bajnoki ezüstérmet szerző Darrin Govens náluk folytatja pályafutását.

A Minszk 10-szeres címvédő a fehérorosz bajnokságban, és rendszeres résztvevője az európai kupáknak - többször volt már magyar csapat ellenfele is, tavaly például egy csoportban volt az Alba Fehérvárral a FIBA Europe Cupban. A Cmoki idén a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében kezd a lengyel Polski Cukier Torun ellen.

Amennyiben továbbjut a Minszk, akkor lehet, hogy egy ismerős arccal is találkozik majd Govens, hiszen a Movistar Estudiantes - Norrköping Dolphins párharc győztesével kerül össze új csapata, a spanyolok egyik új igazolása pedig nem más, mint Govens falcós csapattársa, Perl Zoltán.

A főtáblára kerüléshez még a német Medi Bayreuth-on kell túljutnia a fehéroroszoknak - amennyiben valahol elhasalnak, akkor az Alba Fehérvár, a Falco és esetleg a Szolnok is lehet ellenfelük majd a FIBA Europe Cupban.

A BL-be elég nehéz úton juthat be a Minszk, a fehérorosz bajnokság pedig nincs éppen Európa elitjében, viszont érdemes kiemelni, hogy a VTB Ligában is játszik a Cmoki, az pedig Euroligás orosz klubokkal van tele, kifejezetten komoly sorozatnak számít, Európa egyik legjobbjának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus