Ivosev aláírt a DEAC-hoz

Légióst cserélnek a debreceniek, Adam Ramstedt távozik, Ivosev érkezik. 

A deacbasket.hu közleménye:

A DEAC vezetőségének és szakmai stábjának döntése értelmében Adam Ramstedt a héten távozik a csapattól, az ötödik légiós helyét pedig Ivosev Tamás veszi át.

A svéd válogatott erőcsatár a hét közepétől már nem készül a kerettel, így a szombaton 18 órától kezdődő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellni hazai bajnokin sem fog már játszani. A 23 éves játékos 4.6 pontot, 3.4 lepattanót és 1.2 gólpasszt átlagolt az eddigi öt bajnokin, ahol egyszer volt tagja a kezdőcsapatnak.

A magyar útlevéllel is rendelkező, ám a szabályok szerint légiósnak számító Ivosev Tamás személyében már meg is van a svéd utódja. A 3-as és 4-es poszton is bevethető játékos az előző idényben a magyar első osztály legértékesebb játékosa volt a Kaposvár színeiben, 20 pontja mellé 9.1 lepattanót, 2.8 szerzett labdát és 2.4 gólpasszt jegyzett. Ivosev a szezont a 3x3-as szakágban kezdte meg, ahol a világ legjobb csapatának számító Novi Sad Al-Wahdával veretlenül nyerték meg a World Tour Masters sorozatot.

-Adam személyében egy rendkívül alázatos és szimpatikus játékost ismertünk meg, aki előtt biztosak vagyunk, hogy nagy jövő áll, ezúton is sok sikert kívánunk a további pályafutásához. A céljaink elérése érdekében azonban úgy ítéltük meg, hogy a csapatnak erősítésre van szüksége, és mivel a bajnokság ezen szakaszában jóformán csak idegenlégiósok jöhetnek számításba, ezért döntöttünk a váltás mellett. Ivosev 3x3-as idénye nemrég ért véget, így elérhetővé vált, mi pedig nem szerettük volna kihagyni egy ilyen kvalitású játékos szerződtetését. Tapasztalt, Magyarországon már bizonyított kosárlabdázóról van szó, akinek a mentalitása nagyon jól fog jönni a csapat számára. –mondta a légióscseréről Becsky István szakosztályvezető.

Ivosev Tamás szerződtetése már megtörtént, azonban a szombaton 18 órától kezdődő Falco elleni hazain még biztosan nem láthatjuk. A szabályok értelmében két munkanappal a mérkőzés előtt már rendelkeznie kell a szükséges papírokkal, így hiába történt meg a regisztrációs folyamat már szerdán, a hosszúhétvége miatt csak a következő, Szolnok elleni bajnokin mutatkozhat be.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus