Jonas Zohore Bergstedt a Körmend centere

A 210 centis, de atletikus és gyors dán válogatott magasember egy napot már el is töltött Körmenden

Az Egis Körmend közleménye:

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy újabb magasembert igazolt klubunk a Dániában született, de egyik szülője révén elefántcsontparti identitással is rendelkező Jonas Zohore Bergstedt személyében.

A játékos egy napot már itt töltött Körmenden, hogy ismerkedjen a körülményekkel. Ittlétekor elmondta: Tudja, hogy az emberek rajonganak a kosárlabdáért Körmenden, és néhány videó megtekintésekor meggyőződött arról, hogy kiváló a hangulat a hazai mérkőzéseken.

Az 1991-ben született, 210 centiméter magas kosaras Dánia válogatottjában alap centernek számít, de a négyes poszton is bevethető. Hazájában bajnokcsapat tagja is volt a Bakken Bears játékosaként.

Korábban játszott Olaszországban, Svájcban, de Belgiumban, Litvániában, Szerbiában és a spanyol Torrelodones együttesében is.

Antonis Constantinides, csapatunk vezetőedzője azt mondta, hogy azért esett rá a választása, mert Jonas magasságához képest atletikus és gyors játékra képes.

A kosaras minderről szeptember 1-ig győzheti meg végleg a szakmai stábunkat és a szerződése plusz egy éves opciót is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy elégedettség esetén klubunk meghosszabbíthatja a kontraktust a 2019-20-as idényre.

Válogatás a játékos elmúlt két szezonjának pillanataiból:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus