Kevin Dillard az Egis Körmend új irányítója

Megvan a vasiak új irányítója, a Sopron ellen már játszhat is. 

Az Egis Körmend közleménye:

Ahogy korábban is jeleztük, több hete keresi klubunk azt a játékost, aki Marquis Wright hiányában, irányító poszton csapatunk erőssége lehet. Több jelölt után sikerült megállapodnunk egy tapasztalt, jó képességekkel bíró kosarassal. A 183 centiméter magas Kevin Dillard 1989 októberében született, az Amerikai Egyesült Államokban, Illinois államban.

Egyetemi évei alatt két iskola csapatában játszott, a Southern Illinois (2008-10) és a Dayton (2011-13) együttesében.

Profi karrierje során megfordult a Pau-Orthez, a Cholet Basket, az Apollon Patras, az Antwerp Giants és a Pinar Karsikaya csapatában. Legutóbb a PAOK Thessaloniki játékosa volt. Itt négy mérkőzésen 2,3 lepattanót, 3,5 gólpasszt és 10 pontot átlagolt.

A játékos néhány napja Körmenden tartózkodik, ez idő alatt átesett egy alapos orvosi vizsgálaton és együtt dolgozott leendő csapattársaival is.

A mai napon sikerült mindenben megállapodnia a klubnak és a játékosnak arról, hogy Kevin a jövőben valóban az Egis Körmend játékosa lesz. Az ő illetve menedzsere kifejezett kérése volt az, hogy eddig a pillanatig ne hozzuk nyilvánosságra a személyét, illetve azt, hogy Körmendre tart.

Kevin Dillard szerződtetése játéktudásához mérten plusz anyagi terhet jelent klubunk számára, aminek előteremtésében támogatóink segítségét élvezzük, így sikerült megállapodnunk az irányítóval.

Gasper Potocnik, csapatunk vezetőedzője a következőket mondta a játékos szerződtetése kapcsán:

 – Szeretném elmondani, hogy nem volt könnyű megtalálni a játékospiacon azt az irányítót, akire nekünk szükségünk volt, hiszen nem volt túl nagy a merítési lehetőség. Ráadásul sok mérkőzést játszottunk ebben az időszakban, sokat edzettünk, ezért nem volt egyszerű ez a feladat. Úgy érzem, hogy ebben a helyzetben sikerült megtalálnunk a legjobb megoldást. Nem titok, hogy Kevin nagyon jó kosaras, ezt korábbi klubjainál megmutatta már. Nagy szívvel, jó hozzáállással tud játszani, így vezetheti a mi csapatunkat is egy magasabb szintre, és tudásával segítheti a társait abban, hogy ők is még jobban teljesítsenek. A pálya mindkét oldalán, tehát támadásban és védekezésben is sokat várok tőle. De remélem, hogy a tapasztalatával a pályán kívül is segíti majd a társait. Az elvárásaim nagyok vele szemben, de így vannak ezzel a csapat játékosai is. Remélem, hogy valóban jobbá, erősebbé tudja tenni a csapatunkat a játéktudásával!

Kevin Dillard először szombaton léphet pályára az Egis Körmendben, a Sopron KC elleni találkozón. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus