Nem tud kiállni a Sopron ellen a Körmend

Horti Bálint, Parrish Petty, Tyler Larson és Csorvási Milán is kidőlt, Teo Csizmics szerint nem tudnának méltó ellenfelei lenni Spicáéknak.

Az Egis Körmend facebook-oldalának közleménye:

A keret jelenlegi állapota nem teszi lehetővé, hogy éles felkészülési mérkőzést játsszon a csapat, ezért a Sopron KC vezetőivel egyeztetve a szombatra tervezett előkészületi mérkőzést elhalasztják. Egy későbbi időpontban, amikor mindkét gárdának alkalmas lesz, akkor a piros-feketék viszonozzák a soproniak múltkori vendéglátását.

Teo Csizmics, a csapat vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudnának méltó ellenfelei lenni a Sopronnak, ráadásul a két ötös center kiesése miatt röviddel a bajnoki rajt előtt a játékot, a taktikát is át kell alakítania a megmaradt állományhoz. Ettől függetlenül a szombat estére tervezett szurkolói, baráti találkozót a meghirdetett helyen megtartják.

A leginkább talán Csorvási Milán sorsa felől érdeklődnek a csapat drukkerei. A nyáron igazolt center épp Sopronban sérült meg. A térdében szenvedett belső szalagszakadást. 10-14 napig csak mozgás nélküli kezelések várnak rá, ezt követően egy-két hetes könnyített munkával folytatódhat a rehabilitációja. Csak ezt követően állhat újra csatasorba.

Horti Bálint a kézfejében szenvedett csonttörést, még az első felkészülési mérkőzésen, azóta ő sem tudott együtt edzeni társaival. Ugyanakkor az ő rehabilitációja jól halad. Rengeteg külön munkát végzett Hencsey Tamással, talán még többet is edzett, mint a társai. Többek között sprintelt, lépcsőzött, kondizott, egyensúlyt javító gyakorlatokat végzett. A másodedző egyébként a csapat számos játékosával végez hasonló, nagyon fontos munkát a mindennapi edzések mellett. Horti mostantól már labdával is dolgozhat, de a játékban még nem vehet részt, két hétig még kerülnie kell az ütközésveszélyes helyzeteket, nehogy kiújuljon a korábbi sérülése. A tegnapi kontrollt követően még egy ellenőrzés vár majd rá, akkor derül ki, hogy pontosan mikor állhat be társai közé.

Parrish Petty hétfőn még edzett, de mint kiderült, Tyler Larsonhoz hasonlóan lágyéksérülést szenvedett. Ám amíg utóbbié komoly kiesést okozott és hosszabb távon gyógyul, szerencsére Pettynél nem ennyire komoly a helyzet. Ő tegnap injekciós kezelésen esett át, ami után 2-3 nap pihenőre van szüksége. Várhatóan utoléri majd a társait, a sérülés előtt már látszottak a jelei annak, hogy javul a formája.

Az újonnan a csapathoz hívott Devon Saddler eddig mutatott teljesítménye is reményt keltő. Jól mozgott, bár eléggé fáradtnak tűnt a megérkezése után. A kötelező orvosi vizsgálatok jól haladnak, az eredményei is biztatóak, hétfőn jár le a próbajátéka, addig a klub vezetése várhatóan dönt az ő sorsáról.

A kialakult körülmények ellenére a bajnoki rajt előtti egy hétben a csapat igyekszik olyan munkát végezni, amivel – a szűkös keret ellenére és ahhoz alkalmazkodva – felkészülten vághat neki a pontvadászatnak.

forrás: Egis Körmend facebook
fotó. Tóth Zsombor - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus